5 tips voor sporten met warm weer

We love summer! Het is langer licht, de zon schijnt en het is nóg fijner om buiten te sporten. Maar als het kwik flink stijgt moet je oppassen als je gaat trainen. Onthoud deze 5 tips voor sporten met warm weer en je zomer workout is a breeze.

1. Hou je H2O-level op peil. Dat het met warm weer extra belangrijk is om voldoende water te drinken hoeven we je vast niet te vertellen. Drink dus goed voor, tijdens en na je workout. Hoeveel je precies nodig hebt hangt samen met je lengte, gewicht en de duur en intensiteit van je workout. Een handige strategie: ga voor je workout op de weegschaal staan en erna nog een keer en drink het verschil in kg in liters bij (- 1,5 kg = 1,5 l drinken). Hoe je zeker weet of je genoeg gedronken hebt? Kijk even achterom als je het kleine kamertje bezoekt. Als je urine een lichte, waterige kleur heeft is je H2O-level op peil.

2. Draag een koele outfit. Loszittende kleding van ademend materiaal zorgt ervoor dat je lichaam warmte en zweet makkelijk kan afvoeren. Ga voor lichte kleuren, die reflecteren de zon en dus warmte. Donkere kleuren doen precies het tegenovergestelde.

3. Smeer je in. Smeer je in met een waterproof zonnebrand met een hoge factor (SPF 30+) voordat je je sportkleding aantrekt. Zo weet je zeker dat je geen plekje huid overslaat.

4. Time je workout. Tussen 10.00 en 16.00 uur is het doorgaans het warmst. Plan je training hier om heen. De koelste momenten om buiten te sporten met warm weer zijn rond zonsopkomst en na zonsondergang.

5. Blijf zoveel mogelijk uit de zon. Zoek de schaduw op en ga naar het bos of een park met veel bomen. Bovendien is trainen op een bospad of grasveld minder warm dan op asfalt (asfalt kaatst warmte terug).

Heb jij nog handige tips voor sporten met warm weer?

sporten met warm weer

Lees ook:
Must try zomersporten
Gratis sporten bij The Hague Beach Stadium
7 tips voor sporten in de zon

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.