Het SportFilmFestival komt er weer aan!

Oh wat kijk ik altijd uit naar april. Niet alleen omdat het dan vaak echt al lekker weer wordt, maar ook omdat dan dé marathon van Nederland wordt gelopen: de marathon van Rotterdam. Maar dat niet alleen! Want voor de 4e keer vindt nu ook weer – deze keer in de week na de marathon – het SportFilmFestival Rotterdam plaats. En dat is voor de sport- én filmliefhebber een waar feest. Dus YES het SportFilmFestival komt er weer aan en ik vertel je welke films ik in ieder geval ga zien!

Sportfilms van internationaal niveau
Voorgaande jaren vond het festival plaats in Cinerama, maar dit jaar gaat het een maatje groter en verhuizen de films naar Lantaren Venster op de indrukwekkende Kop van Zuid. Van 11 tot en met 14 april kun je je vier dagen lang tegoed doen aan de mooiste sportfilms en -documentaires van internationaal niveau. Nieuwe films en oude films, films over grote sporten, maar ook over minder bekende sporten of atleten.

En meer
Maar dat niet alleen. Want wat het festival bijzonder de moeite waard maakt zijn alle leuke dingen er omheen. Er is een dagelijkse talkshow – geleid door Wilfried de Jong – met bekende gasten uit de film- en sportwereld. Maar ook is er elk jaar weer leuke muziek en kun je terecht voor een hapje en drankje.

CrossFit film
Ik ben extra verheugd dit jaar omdat er in de programmering ook een CrossFit film is opgenomen. Hoe gaaf?! Vorig jaar werd ik al ‘op mijn wenken’ bediend met de prachtige zwemdocu 0,03 seconde en dit jaar kunnen we op het grote scherm The Redeemed And The Dominant gaan zien, de film over de CrossFit Games 2017 die op 23 maart 2018 officieel uitkwam. Can’t wait!

Welke films ga ik bezoeken?
Oké, oké, ik heb nu al een beetje wat weggegeven. Maar geloof me, er is zo veel leuks te zien, dat het niet alleen CrossFit is dat de klok slaat natuurlijk. Ik heb mijn eerste films nu al uitgekozen. Welke dat zijn?

Woensdag: Days Of Truce
Als Olympiër ben ik super benieuwd naar Days of Truce, een emotionele documentaire over de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro in 2016. Het gaat juist over de Spelen achter de schermen, in deze levendige stad in moeilijke economische, ecologische en politieke tijden.

Donderdag: The Redeemed And The Dominant
Ja duh! Als ik een CrossFit film on the big screen kan zien dan ben ik van de partij. Jij ook? Hoewel de uitslag van de Games natuurlijk al weten kunnen we zien hoe atleten zoals Mat Fraser, Kara Webb, Tia-Clair Toomey, Katrin Davidsdottir, Sara Sigmundsdóttir en Brent Fikowski op jacht gaan naar de titel ‘The Fittest On Earth’. Dat wordt weer smullen!

Vrijdag: Boxing ’82
Rotterdamser dan dit wordt het niet. De film vertelt het tragikomische verhaal van een aan lagerwal geraakte boksschool die zichzelf omhoog probeert te vechten. Deze boksschool is niet alleen een plek om te boksen, maar vervult binnen de harde Afrikaanderwijk in Rotterdam een sociale rol. Ik hou van boksen, ik hou van rauw Rotterdam en ben dan ook benieuwd naar deze film!

Ga jij ook naar het SportFilmFestival in Rotterdam? Tickets bestel je via de website van het festival. Zie ik je daar?

Lees ook:
De beste core oefeningen voor zwemmers
Let’s talk: okselvet
Wat eet je voor, tijdens en na je workout?
Hoe blijf je gemotiveerd?

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.