Sportliefhebber? Bezoek een sportfilmfestival!

Sportliefhebbers kunnen binnenkort hun hart ophalen. Nederland is namelijk twee sportfilmfestivals rijker. Rotterdam heeft de primeur met het allereerste sportfilmfestival. Een week later is Amsterdam aan de beurt. Of je nu zelf graag sport of liever een sportkijker bent, alle sportharten gaan tijdens deze festivals ongetwijfeld sneller kloppen!

SFFR: Sportfilmfestival Rotterdam, 9-11 april 2015
Sport en cultuur zijn belangrijk voor de stad Rotterdam en in het Sportfilmfestival Rotterdam komen ze samen in het Cinerama Filmtheater. In de programmering is dan ook een duidelijke Rotterdamse rode draad waarneembaar. De sportfilms en -docu’s zijn voor een groot deel gekoppeld aan typisch Rotterdamse sporten, zoals hardlopen, wielrennen, paardensport, boksen en  voetbal. Maar ook andere sporten komen langs. Wat dacht je van BMX, skateboarden of snowboarden? Wilfried de Jong (wie anders?!) verzorgt een dagelijkse talkshow en de eerste gasten zijn inmiddels bekend. Lucia Rijker, Annette van Trigt en Robert Doornbos

SFFRRotterdam Topsport organiseert het SFFR in het kader van haar 25-jarig jubileum in samenwerking met ‘Andere Tijden Sport’ (NOS/VPRO), RTV Rijnmond, Sportnext en de Volkskrant. Oh, ben je dan toch in Rotterdam? Blijf dan zondag ook nog hangen voor het mooiste sportevenement van het jaar: de marathon!

Meer informatie en tickets: SFFR
Datum: 9, 10 & 11 april 2015
Locatie: Cinerama Filmtheater, Westblaak 18, Rotterdam

 

ISFFA: International Sports Film Festival Amsterdam, 17-19 april 2015
Het International Sports Film Festival Amsterdam komt voort uit passie voor sportfilms. Het ISFFA is een persoonlijk initiatief van Hans Vervoort en Jelle Raven. Zij delen de overtuiging dat de sportfilm in Nederland een podium verdient. Met partners als de gemeente Amsterdam, NOC*NSF en andere sportgerelateerde instellingen en organisaties én een comité van aanbeveling, gevuld met topsporters en allerlei andere mensen van diverse pluimage, kan het festival rekenen op een brede achterban.

ISFFAEr zijn niet alleen films, maar ook feesten en andere activiteiten. Zo zijn er crowdfundings pitches op het podium en laten bar-atleten uit Nederland in een spectaculaire Calisthenics demo hun kunsten zien. Calis-wat?Calisthenics: oefeningen die worden uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur.

Meer informatie en tickets: ISFFA
Datum: 17, 18 & 19 april 2015
Locatie: Bioscoop Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam

 

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.