261 Women’s Marathon

Op 30 maart 2014 is de 261 Women’s Marathon in Palma de Mallorca, mede georganiseerd door Kathrine Switzer. In 1967 liep de toen 22-jarige Kathrine Switzer als eerste vrouw de Boston Marathon, niet wetend dat je als vrouw niet mocht deelnemen. Toen de race official Katrine ontdekte riep hij ‘Get the hell out of my race!’ en probeerde haar van het parcours te duwen. Haar toenmalige vriend gaf de official een schouderduw zodat Kathrine kon doorlopen en finishen. De beelden van Kathrine, gehuld in een lange grijze joggingbroek en sweater, die door de furieuze race official wordt belaagd zijn nieuws over de hele wereld en gaan de boeken in als ‘The Boston incident’.

Na de Boston Marathon is Kathrine vastbesloten een betere hardloper te worden én zich in te zetten voor de hardloopsport voor vrouwen. Kathrine liep 39 marathons en won in 1974 en 1975 de New York City Marathon. Voor het cosmeticamerk Avon introduceerde ze het Avon Global Women’s Circuit, een programma met ladies runs over de hele wereld en spoorde meer dan een miljoen vrouwen aan om hard te lopen. Dankzij haar inzet werd in 1984 de Olympische marathon ook toegankelijk voor vrouwen. Kathrine (66) loopt nog steeds hard en zet zich nog steeds in om vrouwen te motiveren om hard te lopen om zo fit te blijven en meer zelfvertrouwen te krijgen.

De 261 Women’s Marathon is een verwijzing naar Kathrine’s startnummer in Boston en staat voor moed om een uitdaging uit te gaan. Een marathon lopen vraagt om focus en vastberadenheid. Wanneer je als vrouw een marathon loopt, weet je dat je alles aankunt. Dit is ook de gedachte achter de 261 Women’s Marathon: vrouwen de kans geven om samen met andere sterke vrouwen een uitdaging aan te gaan.

why1 why2

 

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.