5 yoga poses voor hardlopers

Ren jij na je hardlooprondje direct door naar de douche? Met een cooling down breng je je lichaam tot rust. Dit kan bijdragen aan het herstel van je lijf. Je hardlooptraining afsluiten met een korte yogasessie is dan ook geen gek idee. Met deze 5 yoga houdingen stretch je niet alleen je spieren, maar doordat je de houdingen langer vasthoudt richt je je ook op het herstel en versterken van je bindweefsel en gewrichten. Deze yogasessie is ook goed voor je als je een zittend beroep hebt. Bonus: na afloop voel je je helemaal zen.

downward-dogDownward facing dog
Deze houding zorgt voor een goede doorbloeding, strekt je rug en bereidt je lichaam voor op de volgende houdingen. Ga op handen en knieën zitten. Je handen staan onder je schouders, je vingers zijn gespreid en je knieën staan recht onder je heupen. Krul je tenen op de grond en duw op een uitademing je billen omhoog en naar achteren, zodat je stuitje de lucht in gaat. Strek je armen en benen. Voelt dit niet fijn voor je knieën, buig ze dan licht. Duw je hielen in de richting van de grond; ze hoeven de grond niet per se te raken. Je hoofd is tussen je armen. Blijf een aantal ademhalingen staan en ga door met de volgende houdingen.

lungeLunge
Met deze houding strek je je heupen en versterk je je armen en benen. Buig je rechterknie en breng je handen op de grond aan beide kanten van je rechtervoet. Je linkerbeen is gestrekt met je tenen aan de grond. Als dit te zwaar is, breng dan de linkerknie naar de grond. Probeer deze houding 2-3 minuten vol te houden en wissel van been.

pigeonposePigeon Pose
Deze houding zorgt voor een goede doorbloeding van je heupen zodat ze soepel blijven. Breng je rechterbeen gebogen naar voren tot je rechterhiel vóór je linkerlies ligt (of zover hij komt). Je linkerbeen glijdt naar achteren, zo plat mogelijk op de grond. Plaats je handen vóór je gebogen been. Adem in en kom op je vingertoppen omhoog. Houd je schouders laag en naar achter. Op een uitademing buig je naar voren. Probeer of je zover komt dat je voorhoofd op de grond rust. Als dit niet lukt kun je je hoofd op je handen of vuisten laten rusten of op je handen blijven zoals in de afbeelding. Hou 2-3 minuten vast en wissel van been.

doublepigeonDouble pigeon pose
Met houding strek je je heupen, bilspieren en onderrug. Ga op de grond zitten en houd je rug recht, schouders naar achter. Schuif je linkervoet onder je rechteronderbeen en zodat je enkel op je knie rust. Hou je torso recht en probeer op elke uitdamening iets naar voren te buigen. Blijf zo 2-3 minuten zitten en wissel van been.

forwardbendForward Bend
Deze houding strekt je rug, schouders, kuiten en hamstrings. Strek je benen naar voren en flex je voeten. Adem in, strek je armen omhoog en maak jezelf lang. Adem uit en buig met een rechte rug voorover. Reik zo ver als je kunt en pak dan je voeten, enkels of benen vast. Ontspan je hoofd en nek. Probeer op iedere uitademing dieper in de houding te komen. Hou 2-3 minuten vast.

Bron: Balanzs.nl
Afbeeldingen: fitsugar.com, yogaonline.nl

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.