Fashionable meten hoeveel je beweegt

Hoeveel beweeg je eigenlijk op een dag? Haal je die beweegnorm van minimaal 30 minuten of is dat op een drukke werkdag toch lastig? Met een activity tracker kom je er gauw achter. Met een hip bandje aan je pols meet je al je lichamelijke activiteiten op een dag. De stappen van je bureau naar de kopieermachine. Je fietsritje van het station naar huis. En natuurlijk al je workouts.

Bijhouden hoeveel je dagelijkse beweegt kan motiverend werken om steeds actiever te zijn, zodat je toch de trap pakt in plaats van de lift. Of naar die ene collega loopt in plaats van de telefoon pakt.

De Nike Fuelband ken je vast. Fitbit en Jawbone zijn ook bekende activity trackers, vooral onder de liefhebbers van gadgets en sportaccessoires. Maar de afgelopen tijd kwamen we bijna dagelijks berichten tegen over nieuwe activiteitsmeters van bekende merken, zoals LG, Sony, Polar en Garmin.

Het bandje is natuurlijk vooral bedoeld om te meten en data te verzamelen over je beweeggedrag. Maar behalve dat is het inmiddels een geaccepteerd fashion item en kun je je overal vertonen met je nieuwe arm candy. Prima ‘excuus’ om aan je gezondheid te willen werken!

Heb jij al een activity tracker? Wat is jouw favoriet?

FashionTechCom


Afbeeldingen: Garmin en Fashiontech.com

Tags from the story
,

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.