Fijne fitness apps

Hoera voor fitness apps, want je kunt nu nog makkelijker en sneller fit worden én blijven. En dat kan gewoon thuis. Voor een goede workout heb je eigenlijk niet veel nodig: je eigen lichaamsgewicht als weerstand is vaak al genoeg. Heb je een springtouw, yogamatje, dumbells of kettlebells liggen? Dan is het helemaal makkelijk om thuis te trainen.

Ik ben erg fan van de Tabata timer en de Abs workout app. De Tabata timer kun je voor 0,89 downloaden, de Abs workout app is gratis. Wil je geen reclame, bij de Abs workout krijg je voordat een sessie begint een korte reclamevideo, dan betaal je een kleine bijdrage. De Tabata timer is geweldig, vooral als je in circuitvorm wilt trainen. Je traint dan kort en intensief, waardoor je niet veel tijd kwijt bent en toch aan je conditie en kracht kunt werken. Het principe van circuittraining is dat je een serie oefeningen doet en die achter elkaar uitvoert. Je herhaalt de serie 3 tot 4 keer met steeds een kort rustpauze.

In mijn volgende blog geef ik een voorbeeld van een circuittraining die je thuis kunt doen.

Tabata timerAbs workout 

Tags from the story
, ,

1 Comment

  • Tabata training is een echte aanrader. Hier in Zweden is het momenteel the shit!
    Een trainingsvorm die je op alles kan toepassen. Ook uitermate geschikt voor de beginnende hardloper die nog niet lange tijd aaneengesloten kan rennen maar toch de adrenalinekick wil voelen. Succes met het tijdschrift! Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.