Review: ASICS Motion Muscle Support

ASICS introduceert dit voorjaar een nieuwe lijn compressiekleding voor dames en heren. De Motion Muscle Support kleding geeft je spieren ondersteuning en stabilisatie als je loopt. De lijn bestaat uit een longsleeve, t-shirt, tight, compressiekousen en kuitbeschermers.

De kleding is volledig gemaakt van compressiestof en heeft compressiepanelen die de meest cruciale spieren ondersteunen en je houding stabiliseren. Dit moet voor een efficiëntere hardloopstijl zorgen. De compressietechnologie stimuleert een gezonde bloedsomloop zodat je sneller herstelt. Klinkt goed, toch?

Maar hoe zit, staat en loopt het? Ik mocht het t-shirt en de knee tight testen. Omdat het nog lang geen voorjaar is, droeg ik er een dun windjackje over. Het shirt en de tight zien er mooi uit en de stof voelt glad aan. Compressiekleding zit strak, superstrak. Ik heb vaker compressie-kleding gedragen, toch moet ik weer wennen.

De tight zit goed. Hij is iets strakker dan de tights die ik normaal draag, maar voelt al gauw heel comfortabel. De tight zit vrij hoog en heeft in de rug en ter hoogte van je quadriceps compressiepanelen. Ik heb rugklachten en kan dat extra steuntje in de rug dus goed gebruiken. Op de plekken waar de compressiepanelen zitten, voelt de tight extra stevig aan. Als ik land, voel ik dat dit minder impact heeft op mijn benen en onderrug. Zo, dat voelt goehoed!

Het duurt iets langer voordat ik aan het shirtje gewend ben. Dat komt denk ik doordat een tight sowieso strak is en de shirts die ik normaal draag een stuk losser zitten. Erg fijn dat het shirt een ritsje heeft. Aan de binnenzijde van het shirt zit een elastisch ruitvormig compressiepaneel tussen de schouderbladen. Dit moet zorgen voor een verhoogde zuurstofinname en een betere houding. En dat merk ik, het shirt ‘dwingt’ me om rechtop te lopen. De dunne stof neemt transpiratie snel op en ik kan me voorstellen dat dit een fijn ‘koel’ shirtje is met warm weer.

Het windjack is lekker licht, ademt goed en heeft een mooie pasvorm en leuk printje. Very stylish! Dit jack komt uit de najaarscollectie 2013 en kost 80 euro.

De ASICS Motion Muscle Support collectie ligt vanaf februari 2014 in de winkel. Ik heb samples getest, de collectie die volgend jaar in de winkel ligt heeft andere kleuren (zwart en aquablauw). De knee tight kost 75 euro en het shirt met korte mouw 60 euro.

ASICS1

ASICS6

ASICS2

ASICS

ASICS4

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.
Tags from the story
, , ,

2 Comments

  • Leuk verslag! De kleding ziet er mooi en lekker zittend uit.
    Ik vroeg me af; hielp het jou ook echt om sneller te herstellen? En weet je misschien of er ook een lange tight voor dames op de planning staat?
    Dan ga ik me toch maar eens aan die compressiekleding wagen denk ik…

  • Thanks! Ik heb dus de knee tight getest. Vanwege de kou heb ik er maar een paar keer in gelopen, over de invloed op je herstel kan ik je helaas niets vertellen. Voor dames komt er ook een lange tight. Benieuwd of je hem gaat kopen en naar je ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.