Review: Mizuno Sayonara

Dit jaar introduceerde Mizuno een nieuw model hardloopschoenen: de Sayonara. In de zool verwerkte het Japanse merk een nieuwe tussenzool: U4ic (spreek je uit als ‘euphoric’). Het materiaal is 30% lichter dan het materiaal dat tot nu toe werd toegepast in de tussenzool en zorgt voor comfort en demping. Over de lichte road racer gonst het van de enthousiaste berichten. Ik was dan ook blij dat ik de schoen mocht testen om zelf te ervaren what the fuss is all about.

De schoen sluit goed aan en het naadloze upper voelt prettig aan m’n voeten. De veters hebben een ‘bobbeltjesstructuur’ zodat ze – als je ze niet dubbel strikt – niet losgaan. Handig! De heel drop (het hoogteverschil tussen de neus en hak) is een paar millimeter lager dan de meeste ‘normale’ hardloopschoenen, zodat je dichter bij de grond staat. Als ik aan m’n rondje begin, valt meteen op hoe licht de schoen is en toch stevig aanvoelt. De schoen geeft een goede respons als ik afzet en heeft een prettige demping als ik land. Het lijkt wel alsof de Sayonara me uitdaagt om sneller te gaan lopen…

Een tweede testrondje in de regen laat zien dat de Sayonara een goede grip heeft. Eigenlijk hoef ik niet aan de schoenen te wennen. Zo lekker lopen ze. Overall conclusion? Een superfijne en snelle schoen met goede demping en grip. Voor langere tempotrainingen en duurlopen op de weg trek ik de Sayonara’s zeker vaker aan.

Prijs: € 129,95

Mizuno3

mizuno2

Mizuno4

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.
Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.