Review: SpiderTech

Als je naar sportwedstrijden kijkt, zie je het regelmatig voorbij komen: atleten met felgekleurde tape op hun enkels, knieën of andere gewrichten. Dit kinesiologische tape geeft steun bij een blessure en voorkomt verergering. Doorgaans wordt dit tape aangebracht door een fysiotherapeut. Nieuw in Nederland is pre-cut tape van SpiderTech dat je zelf thuis kunt aanbrengen.

We kregen een pakketje tape om te testen. Omdat ik al een tijdje lage rugklachten heb testte ik de Lower Back Spider tijdens een 10km-rondje hardlopen. Madelon testte de Universal X-Spider voor haar enkel. Daarnaast is er een Spider voor je knie en voor je elleboog.

Lower Back Spider
Je brengt de tape een uur voordat je gaat sporten aan. De Lower Back Spider kun je onmogelijk zelf aanbrengen, je hebt echt hulp nodig van je lief of een huisgenoot. De tape heeft de vorm van een kroontje en is superelastisch. Het is een beetje lastig om het stickerpapier eraf te krijgen, maar dit vraagt misschien om wat meer vaardigheid. Je plakt eerst de onderste balk op je onderrug, volgens de twee middelste stroken en daarna de twee buitenste.

Als de tape eenmaal zit, voel ik meteen een steuntje in de rug. Ik kan nog steeds soepel bewegen en de tape irriteert niet. Ook als ik ga hardlopen geeft de tape een goede support. Als ik heb hardgelopen kan mijn onderrug stijf aanvoelen. Nu heb ik nergens last van. Top! De tape is waterbestendig, ademend en kan vijf dagen blijven zitten. Ik heb behoorlijk gezweet en vind het fijner om de tape eraf te halen voordat ik onder de douche stap. Dit gaat makkelijk en als je vraagt of je lief of huisgenoot het snel doet, is dat zo goed als pijnloos.

Universal X-Spider
Voor de eerste test heb ik een rondje off road gepland. Juist dan lijkt me de tape een goede ondersteuning na de peesontsteking in mijn enkel. Ook ik vind het wat lastig het stickerpapier te verwijderen, ik heb vooral moeite met het doorscheuren van de geperforeerde randjes. Pas als het papier eraf is merk ik hoe elastisch de tape is. Terwijl ik het opplak vraag ik me daarom hardop af of het me voldoende steun gaat geven. Eenmaal in de duinen begin ik aan mijn rondje en merk na een paar kilometer dat ik eigenlijk helemaal niet meer aan de tape gedacht heb. Het zit dus zo comfortabel dat ik er totaal geen last van heb. Tegelijkertijd merk ik ook dat ik mijn enkel nog helemaal niet heb gevoeld. Ik loop over hobbels, takken, heuvels en mul zand,  dat gaat dus helemaal goed!

Om niets aan het toeval over te laten wil ik ook een rondje op verhard parcours lopen met de Universal X-Spider. De tweede keer heb ik door hoe ik het papier goed eraf krijg. Ook nu merk ik dat ik geen last heb van mijn enkel tijdens het lopen en dat mijn enkel ook na het lopen goed voelt. Ik laat de tape deze keer wat langer zitten. Ik douche ermee en laat de tape nog een dag zitten. Ik heb een heel gevoelige huid en toch levert dit geen enkel probleem op. Hoewel het verwijderen van de tape na een langere periode iets lastiger gaat, heb ik geen last van huidirritatie. Kortom: test geslaagd!

De Universal X-spider is geschikt voor je elleboog, enkel, knie, rug, pols of schouder. Voor 6 stuks betaal je € 14,95. De Elbow Spider, Lower Back Spider en Uper Knee Spider kosten € 39,95. De tape is verkrijgbaar in blauw, roze en zwart en kun je online bestellen.

foto 2foto 4foto 5

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.
Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.