Spruiten met gnocchi en geitenkaas

Makkelijk én lekker koken, ik hou ervan! Als je ’s avonds nog gesport hebt wil je nu eenmaal snel een fijne maaltijd op tafel kunnen zetten. Dus als alles in 1 pan – of liever gezegd op 1 ovenplaat – kan, dan ben ik daar wel voor te porren! Als het recept dan ook nog spruiten bevat, dan heb je me helemaal. Want geroosterde spruiten zijn zo veel lekkerder dan gekookte. Ze worden lekker zoetig, houden een bite en worden aan de buitenkant een klein beetje knapperig. En deze vitamine C bommetjes kan iedereen wel gebruiken!

We hebben met dit succesrecept al menig spruitenhater aan de spruitjes gekregen. En ook dit recept is er weer eentje waar je het gerust weer eens kunt proberen als spruiten niet helemaal bovenaan je fav-list prijken… Want het zijn niet alleen spruiten die de klok slaan. Nee, ook gnocchi; nog zo’n lekker ingrediënt! Misschien niet de allergezondste ‘pasta’ die je kunt kiezen, maar wel lekker om zo op zijn tijd eens te eten. En zo lang je er niet te veel van eet is er natuurlijk niets aan het handje. Dacht je dat gnocchi alleen gekookt kon worden? Nope! Deze aardappelbolletjes kun je ook gewoon zo vanuit het pak roosteren in de oven. Ja, zelf maken is natuurlijk het allerfijnst, maar ook tijdrovend dus dat bewaren we lekker voor in het weekend! ;-)

Maak de spruiten schoon en leg ze op een met bakpapier bekleden ovenplaat. Snijd ook de sjalotten in grove stukken en leg die erbij. Ook de gnocchi gaan erbij, zo vanuit het pakje op de plaat. Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi het met peper en zout, een snufje paprikapoeder, wat knoflook en Italiaanse kruiden. Hussel even goed om en zet de bakplaat voor 20 tot maximaal 25 minuten in een oven van 200°C.

Is bakplaat vol goodness klaar? Schep dan een bord of kommetje lekker vol, voeg wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe en brokkel wat zachte geitenkaas er overheen. Klaar! Smullen maar.

Shoppinglist (voor 2 personen)
600-800 gram spruiten
6 sjalotjes
1/2 pak gnocchi (ongeveer 250 gram)
een paar zongedroogde tomaatjes
wat geitenkaas
olijfolie
paprikapoeder
knoflookpoeder
Italiaanse kruiden
peper & zout

Meer lekkers:
Wrap it up: favo lunch on-the-go
Vega burger van zwarte bonen
Koken in een kwartier: 10 lekkere én gezonde recepten
7x recepten met avocado
Bonensalade met tonijn

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *