Spruitjessoep met avocado

We kondigden het al aan in het artikel Foodtrends van 2014; spruitjes zijn dé groenten van het jaar! Spruitjes werden voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en daarom ‘Choux de Bruxelles’ genoemd. Vandaar de Engelse benaming ‘Brussels Sprouts’.  Spruitjes zijn kleine vitamine C-bommetjes (ze bevatten meer vitamine C dan sinaasappelen) en doordat je ze op verschillende manieren kunt bereiden zijn de mogelijkheden voor smakelijke gerechten eindeloos. We beginnen heel easy peasy met een recept voor een heerlijke, romige spruitjessoep.

Maak de spruitjes schoon. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Doe de spruitjes erbij, voeg een flinke snuf kurkuma toe en schep goed om. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat de soep 10 minuten koken. Schil en ontpit de avocado, voeg toe aan de soep en mix alles fijn met de staafmixer. Is de soep te dik? Doe er een beetje water bij. Schep de soep in diepe borden of soepkommen, strooi er een beetje zwarte peper over en geniet!

Shopping list
400 gram spruitjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 avocado
2 blokjes groentebouillon (tip: probeer die van Zonnatura eens)
1 l water
kurkuma
olijfolie
zwarte peper uit de molen

Wat is jouw favoriete manier om spruitjes te bereiden?

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *