Leerreis stress: vitaliteit en energie

Nou, dat begint goed… Afgelopen week heb ik veel te weinig tijd gehad om aan mijn leerreis stress te werken. Geen tijd gehad of geen tijd gemaakt? Nou ja, een beetje van beide misschien wel. Toch merk ik dat – ook al heb ik deze week minder online doorgebracht – mijn leerreis offline in volle gang is. Ik word steeds bewuster van mijn patronen, praat er veel over met mensen die dichtbij me staan en kreeg afgelopen week de eerste appjes al binnen met: “volgens mij ben je écht wat liever voor jezelf aan het worden.” Dat gaat de goede kant op! Denk ik. Hoop ik ;-)

Drukke week
Deze week zat behoorlijk vol met werk en ik had ook nog het hele weekend een cursus, waardoor ik eigenlijk weinig vrije tijd had. Nu ben ik nogal gewend de vrije tijd die ik heb op te vullen met iets nuttigs, iets dat moet van mezelf, herinner je mijn leerdoel nog? Dus ga ik dan sporten, een artikel schrijven voor Glow, mijn mailbox leeg werken, andere mensen helpen, of iets anders dat ik nuttig acht… Maar wat doe je dan als die vrije tijd écht schaars is?

Vitaal & energiek
Ik wist uit de trainingsopbouw van mijn New Heroes leerreis dat ik me deze week met ‘energie en vitaliteit’ bezig moest gaan houden. Nu was ik ‘toevallig’ niet zo energiek deze week, want ik was niet helemaal fit. Dat is heel vervelend, maar het goede nieuws? Ik heb ernaar geluisterd! Ik heb eraan toegegeven. Ouch, niet makkelijk voor deze control freak! Maar het resultaat is dat ik mijn schaarse vrije tijd onder een deken op de bank heb doorgebracht met Netflix als m’n beste buddy. Ik heb wat werkzaamheden afgezegd en een training laten schieten. En nee, dat vond ik helemaal niet leuk om te doen, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik me snel weer beter voelde: vitaal!

Vitaliteit
Vitaliteit is hartstikke belangrijk; het is een combinatie van gezondheid en een gevoel van succes en geluk. Iemand die vitaal is, is vrolijk en vol energie, beschikt over mentale veerkracht en heeft weinig fysieke klachten. Klinkt goed toch? Nu herken ik mezelf echt wel als vitaal persoon, maar zoals afgelopen week bleek is dat op sommige momenten nu eenmaal meer dan op andere. Heel menselijk als je het mij vraagt. Juist op die momenten is het belangrijk om aandacht te hebben voor je eigen vitaliteit. Want vitaliteit zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. En was het leven niet all about being healthy and having fun? :-)

De draad weer oppakken
Dus ik heb afgelopen week misschien niet netjes mijn opdrachten gedaan en alle leerteksten en filmpjes doorgenomen, maar wel veel geleerd. En ik voel me ook niet schuldig, want ik heb genoten van mijn uurtjes op de bank en pak deze week gewoon weer netjes online de leerreis op.

Maandag
En vandaag? Vandaag start ik de week na een vol cursusweekend met een dagje werken op 80% in joggingbroek, een powernap tussendoor op de bank en een heel rustige yogasessie om de dag af te sluiten. Me time die stiekem hartstikke nuttig is! Zodat ik de rest van de week energiek en vitaal kan doorbrengen. Ik kom er wel…

Tot volgende week!

Beeld header: Vivienne Magalie Photography

In samenwerking met New Heroes neem ik je gedurende 66 dagen mee in mijn leerreis stress. Elke week deel ik mijn voortgang met je! Wil je me helpen, iets vragen, of heb je zelf iets dat je wilt delen? Let me know! Deel jouw comments onder de artikelen of social media posts.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.