Sup yoga: een full body workout

Ben je een buitensporter en ben je op zoek naar ontspanning, maar ook een full body workout? Dan moet je echt eens een les Sup yoga gaan volgen! Het ziet er super easy uit, maar door de beweging van het board op de golven gebruik je steeds je core om je balans te houden. Verder is het peddelen een goede training voor je arm- en rugspieren. En je staat tijdens het suppen de hele tijd in een lichte squat; na de les voel je dus zeker in je billen en bovenbenen!

SUP skool

Een les Sup yoga begint met een half uur suppen. Op deze manier kun je rustig wennen aan het board en warmt je lijf lekker op. Vervolgens ga je met je board ‘voor anker’ en begint de yoga les. Wanneer ik zelf een Sup yoga les geef, begin ik altijd met houdingen waarbij je dichtbij het board blijft; een zittende twist, lage lunges, cobra en een liggende torsie. Vervolgens gaan we na een aantal zonnegroeten de wat meer uitdagende houdingen doen, om uiteindelijk weer te eindigen met houdingen dichterbij het board, zoals de duif en de happy baby pose. Na de yoga les is het tijd om ontspannen en rozig terug te suppen. Vaak is het dan heel stil in de groep en zie ik allemaal blije gezichten. Het grootste compliment dat ik als yogadocent kan krijgen!

IMG_6396

Sup yoga kun je volgens mij het beste omschrijven als buitenspelen voor volwassenen. Nieuwe houdingen proberen op je board met als enige risico een nat pak. Wanneer ik aan het eind van een drukke dag op een board stap ben ik na 5 minuten de dag vergeten. Het is voor mij echt het instant vakantiegevoel. Even loskomen van alles en gewoon peddelen en genieten.

Wil je zelf eens een Sup yoga les volgen? Dit kan onder andere bij Club Yoga in Leeuwarden, M&M SUP in Amsterdam en Islandyoga op Vlieland. Maar ook in de Randstad zijn voldoende mogelijkheden.

Wat denk je is Sup yoga wat voor jou?

IMG_5660

Meer yoga:
Welke vorm van yoga past bij jou?
Slimme pre-yoga snacks
Yoga: de Krijger II pose
Sterke triceps met de chaturanga

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , ,

1 Comment

  • Ik vind suppen zelf al lastig zat, laat staan dat ik er nog yoga poses op zou moeten doen haha ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.