Supersnelle wortel-gember-soep

Deze supersimpele wortelsoep zet je in een handomdraai op tafel. En wortels zitten vol vezels en vitaminen, dus je zet niet alleen een snelle, maar ook gezonde maaltijd op tafel. Met wat kruiden geef je er een lekkere pittige twist aan!

Fruit in wat kokosolie de fijngesneden sjalotten en pers de knoflook erbij. Laat eventjes zacht worden. Voeg de vers geraspte gember, een snuf kardemom en de garam masala toe. Maak de wortels schoon, snijd ze in stukjes (hoe kleiner, hoe eerder gaar) en voeg toe. Schep even om en voeg dan zo’n 700ml groentebouillon toe. Kook alles gaar en pureer de soep met een staafmixer. Voeg wat bouillon toe als je de soep dunner wilt. Proef of de soep goed is van smaak en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Schep de soep in de kommen en garneer met een dot kwark of Griekse yoghurt en een handje pitten of zaden. Nog een snufje peper erover en enjoy deze pittige goodness!

Shopping list (voor 4 personen)
1 teen knoflook
2 sjalotten
1 kilo winter- of waspeen
2 centimeter verse gember, geraspt
700-1000 ml groentebouillon
een snuf kardemom
1 kleine el garam masala
peper & zout
kokosolie
kwark of Griekse yoghurt
pitten en zaden (zonnebloempitten of pompoenpitten bijvoorbeeld)

wortels

Tags from the story
, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *