Sushi bowl

Ook zo dol op sushi? Helaas vraagt zelf sushi maken om nogal wat tijd en voorbereiding. Daarom vinden we de sushi bowl echt een uitkomst. En het is nog hartstikke simpel ook. Je voegt alle ingrediënten samen in een kommetje en je krijgt dezelfde o zo fijne en unieke smaak van sushi.

Het recept voor de snelle sushi bowl:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de komkommer, avocado en zalm in stukken. Knip het vel nori in lange repen. Voor een knapperige smaak kun je de repen even door het vuur van het gasfornuis halen. Doe de rijst samen met de andere ingrediënten in een kom en strooi het sesamzaad over de zalm. Serveer met sojasaus en/of wasabi. Itadakimasu!

Shopping list (voor 1 bowl)
75 g zilvervliesrijst (je kunt ook sushirijst gebruiken, dat is wel minder gezond)
1/2 komkommer
1/2 avocado
100 gram zalm (en/of stukjes krab en tonijn)
1 nori vel
1 el geroosterd sesamzaad (optioneel)
sojasaus en/of wasabi

Tags from the story
, , ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *