Tafeltennis: work-out voor body en brain!

Tijd voor wat afwisseling in je schema? Wat dacht je van tafeltennis? Tafeltennis staat als sport niet bij iedereen hoog op de agenda. En toch is een ‘potje pingpong’ op z’n tijd een heel fijne work-out voor je lijf en je hoofd! Waarom? Dat lees je hier!

Tafeltennis kun je overal spelen
Maar dan ook echt. Voor de professionele tafeltennissers is er natuurlijk een heel arsenaal aan specifieke materialen en gear. Maar wil je ‘gewoon even spelen’? All you need is kennis van de regels, een rechthoekige tafel met gelijke vlakken (met in het midden een net) en een batje en celluloid bal (‘pingpong’). En natuurlijk speel je het liefst tegen iemand anders dus een tegenspeler is ook wel essentieel… Steeds vaker zie je een tafeltennistafel buiten staan, bijvoorbeeld in het park. Fantastisch toch om tijdens je (lunch)pauze of een wandeling met collega of vriend(in) standaard een setje balletjes en batjes mee te nemen voor een korte game?!

Tafeltennis bevordert creativiteit en productiviteit
Ok, een echte wetenschappelijke claim is dit niet. Maar valt het je ook op dat er steeds vaker een tafeltennistafel in kantoren te vinden is? Op de een of andere manier is tafeltennis een sport die tijdens kantoortijd (en vaak ook erna) binnen de muren van het bedrijf wordt gestimuleerd. De tafel krijgt steeds vaker een prominente plek in het kantoor. Na een lange vergadering een vol hoofd? Even je collega’s uitdagen? Zit je vast in je denken en wil je even achter die computer vandaan? All you need is… precies.

Tafeltennis is een ultieme buitensport
Misschien wel logisch dat veel mensen de associatie hebben met tafeltennis als een ‘vakantiesport’, want op bijna elke camping staat er wel een tafel klaar. Het gekke is dat zodra je de sport bij een vereniging gaat spelen (en competitie speelt), je het spel vooral binnen in een sporthal speelt. Maar goed; tijdens je volgende vakantie is tafeltennis ideaal voor een work-out in de buitenlucht! Hopelijk staat er niet te veel wind want dan wil je balletje nog wel eens van tafel waaien…

Tafeltennis: zowel solo als met een team
Juist vanwege haar veelzijdigheid is tafeltennis een laagdrempelige en leuke sport. Of je nu supersolo de strijd aangaat met je tegenspeler, of juist als duo’s een ‘potje dubbel’ speelt; het kan allemaal. En deze vorm kennen we waarschijnlijk ook allemaal: het ‘rondje om de tafel’, oftewel met zoveel mogelijk mensen telkens een slagbeurt spelen om vervolgens als een malle naar de andere kant van de tafel te rennen. Sla je mis of gaat je bal uit, dan ben je af. En zo ga je net zo lang door tot je nog met z’n tweeën overblijft: may the best win!

Speel jij ook wel eens een ‘potje pingpong’?

 

Lees ook:

Ik ga sporten en neem mee…
Beter zwemmen? Doe dan deze oefeningen in de gym
SUP yoga; een full body workout
Sterke benen? Jump!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.
Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.