Tarek vertelt: mijn eerste keer bootcamp

Tarek The Bootcamp Club
Tarek The Bootcamp Club

Al 10 jaar speelde ik 10 waterpolo en toch vond ik het nodig om iets nieuws te proberen. Op internet kwam ik een filmpje van de Urbanathlon in LA tegen. Ik had een hekel aan hardlopen maar een Obstacle Run sprak mij wel aan. Hier moest ik natuurlijk wel voor trainen en na wat rondneuzen kwam ik op de website van The Bootcamp Club terecht. Dit leek perfect aan te sluiten op het idee dat ik had bij een Obstacle Run.

Daar stond ik dan, op een zaterdagochtend in januari in het Amsterdamse bos, samen met een stuk of 15 vrouwen te wachten op de trainer. Heel even twijfelde ik of bootcamp wel de juiste keuze was, maar daar was ik snel van genezen. We renden met de groep het bos in en hier begon het dan. Na wat warming up oefeningen moesten we al snel squats, lunges en de nodige push ups uitvoeren. Terwijl ik push ups deed alsof mijn leven ervan af hing en ondertussen volledig stuk ging, waren die 15 vrouwen om mij heen tijdens de push-ups gewoon de week aan het doornemen. Dit gebeurde ook bij de tricep dips en vooral de buikspieroefeningen. Het enige wat op dat moment door mijn hoofd ging was: “Hoe kan het dat ik helemaal kapot ga en deze dames gewoon door blijven lullen?”

Aan het einde van de training deden we nog wat stretches zodat we geen spierpijn zouden krijgen… Yeah right – geen spierpijn. Iedereen kreeg een vriendelijk lachje en een applaus van de mede-slachtoffers, de trainer riep nog een vriendelijk “Goed getraind en tot volgende week!”. Ik liep naar mijn auto op de parkeerplaats – een Fiat Punto zonder stuurbekrachtiging – en stapte in. Die avond moest ik nog een wedstrijd waterpoloën en ik kon alleen maar denken: “Hoe kom ik überhaupt van de parkeerplaats af in deze auto?” De verzuring in mijn armen en schouders was enorm. Maar ik wist het meteen, ik was ‘hooked’ aan bootcamp!

A®ENDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.