Thaise Tom Kha soep met noedels

Oeh, Thaise Tom Kha soep is heerlijk! Die romige smaak van kokos en de pittige en wat zure smaak… We eten dat graag bij een eethuisje, bijvoorbeeld als voorafje. Maar de soep is zo lekker dat we er zelf ook graag een maaltijdsoep van maken. En of het nu hoort of niet, wij maakten onze eigen variant en voegden extra groenten en noedels toe. De soep is supersnel klaar, dus vanaf nu waan je je ook thuis in een mum van tijd in Thailand!

Pers de tenen knoflook en rasp de gember fijn. Snijd ook de rode peper fijn en de lente ui in ringen. Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en doe dit alles met een snuf peper en zout in de pan om op een redelijk laag vuurtje lekker zacht te bakken. Voeg een flinke snuf laos toe, of wat stukken als je verse laos gebruikt. De geuren gaan nu al heerlijk je keuken door!

Kneus de sereh stengel met de achterkant van het mes en snijd de stengel in stukken, gebruik alleen het witte deel. Voeg nu aan het mengsel in de pan de stukken sereh toe, de inhoud van het blik kokosmelk en een half blikje (of ongeveer 200 tot 250 ml) water en (groenten)bouillonblokje toe. Laat even een paar minuten lekker zachtjes koken. Sereh is niet overal goed te krijgen. Kun je het niet vinden? Geen probleem, natuurlijk mis je dan een beetje de authentieke smaak, maar ook zonder is de soep heerlijk. Heb je wel sereh gevonden? Lekker! Maar eet de stukken niet op met je soep, want dat kan niet!

Bereid nu ook de noedels, zoals aangegeven op de verpakking. Voeg intussen aan de soeppan de paddestoelen en Oosterse groenten toe en laat even meekoken. Voeg een scheutje Thaise vissaus toe en het sap van een halve limoen. Door de echte Tom Kha soep gaat ook suiker, maar wij kiezen ervoor om die achterwege te laten. Voeg als allerlaatste de taugé toe terwijl je het vuur al uit zet, de taugé mag lekker knapperig blijven!

Roer de soep nog even goed door. Is deze te dik? Voeg dan wat extra water toe. Doe wat noedels in een soepkom of bord en schep de Thaise Tom Kha soep erop. Maak de soep af met kruiden naar keuze zoals koriander, peterselie of Thaise basilicum. Nog een schijfje limoen erin en opdienen maar!

Deze vega variant is al heerlijk, maar wil je toch iets van vlees of vis eten? Voeg dan wat gebakken of gekookte kip of een paar garnalen toe aan de soep. Blokjes tofu kan natuurlijk ook. Enjoy!

Shoppinglist (voor 2 personen)
1 sereh stengel (citroengras)
2 tenen knoflook
flink stuk gember
1/2 rode peper
4 lente uitjes
laos
kokosmelk
(groenten)bouillonblokje
1 flinke hand paddestoelen
wat oosterse groenten, bijvoorbeeld paksoi of chinese kool
1 klein bakje taugé
Thaise vissaus
kruiden naar keuze (koriander, peterselie, Thaise basilicum)
1 limoen
rijstnoedels (circa 90 gram)
naar keuze eventueel kip of garnalen

IMG_0286

Meer lekkere recepten:
Kokos-currysoep
Doperwtensoep met munt
Salade met witlof, bietjes, sinaasappel en avocado
Groene salade met asperges, courgette, doperwten en mozzarella

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *