Campagne om vrouwen aan het sporten te krijgen

Denk je als je op Instagram quotes als ‘Sweat is just fat crying’ en de zoveelste abs-selfie ziet wel eens: pfffff?! Dat een andere vorm van fitspiration bij veel vrouwen beter aanslaat, laat de This Girl Can-campagne zien die deze week in Engeland is gestart. Ja, ook met blubberbillen kun je sporten. En nee, sporten hoeft niet te gaan over jezelf in het zweet werken voor een mooi lichaam. Sporten is leuk, gezond en het geeft je een goed gevoel over jezelf. Halleluja!

In geen enkel ander Europees land is het verschil tussen sportende mannen en sportende vrouwen zo groot als in Engeland. In de leeftijdscategorie 14 tot 40 jaar gaat dat om 2 miljoen vrouwen. 75 procent van de Britse vrouwen zegt wel te willen gaan sporten, maar voor hen is de drempel te hoog. Sport Engeland onderzocht hoe dat toch komt en wat blijkt? Het ontbreekt deze vrouwen aan zelfvertrouwen (ik ben niet sportief aangelegd) en ze zijn bang om beoordeeld te worden door andere vrouwen (ik ben niet slank genoeg). Voel jij ook wel eens ogen in de putjes in je benen prikken als je je staat om te kleden in de gym? Nou, dat dus.

De campagne wil met girls in alle shapes en leeftijden en aansprekende teksten (sweating like a pig, looking like a fox) vrouwen inspireren om moed te verzamelen om te gaan sporten: no excuses! Of zoals een bekend sportmerk zegt: Just do it!

Fitspiration waar ons (sport)hart harder van gaat kloppen!

this girl can - i jiglle

This girl can - swim

this girl can - kick balls

this girl can - bike

Wat vind jij van deze campagne?

Bron: sportnext.nl

Tags from the story
, , ,

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.