Thuis trainen? 4 online platforms op een rij  

Een van de fitness trends voor 2015 is dat we vaker thuis gaan trainen met YouTube filmpjes, een app of site, of meedoen aan online fitness challenges. Dat er steeds meer online platforms komen voor home workouts is dan ook niet gek. We zetten er vier op een rij.

The House Of Yoga
Naast YogaTV is er nu een new kid in town. Wij hebben onze eerste home yoga workouts met het splinternieuwe platform The House Of Yoga er al op zitten! Dit online platform voor yoga en meditatie kun je gebruiken vanaf je laptop, tablet of smart tv. De filmpjes zijn schitterend, de techniek werkt direct goed en met het aanbod van lessen in verschillende tijdsduren, spelen ze goed in op de trend dat korte workouts steeds populairder worden. Een abonnement kost € 7,- per maand en de eerste maand is gratis. Dit Nederlandse initiatief van Delight Yoga zou zo maar eens de wereld kunnen gaan veroveren. Rol je matje maar vast uit!

Model workout
Be fit like a model! Ook dat kan thuis en wel met Model Workout. Dit platform is geïnspireerd op modellen en hun werk en is er voor elke vrouw die aan haar gezondheid en shape wil werken. Je kunt online trainingen volgen, maar ook bij een personal trainer of kleine trainingsgroepen terecht. Er is 4 uur aan materiaal beschikbaar dat je altijd gratis kunt gebruiken op het platform. Wil je hulp bij je training of voeding, dan betaal je € 7,95 voor een maand, € 19,95 voor een half jaar of € 29,95 voor een jaar. Je kiest een doel, bijvoorbeeld gespierder worden, en bij dit ‘pro abonnement’ krijg je dan voedingsschema’s op maat, meer workout video’s en je kunt vragen stellen aan een personal trainer. Doutzen, move over!

Nike Training Club
De NTC app is allesbehalve een newby. De NTC minuten van je vriendinnen zie je vast regelmatig in je timeline voorbij komen. We zetten deze app in dit rijtje omdat de Nike Training Club continu wordt verbeterd. Met de laatste updates van de app stream je de trainingen bijvoorbeeld naar je tv. Er zijn nu nóg meer trainingen beschikbaar en in contact blijven met de community en je NTC friends is makkelijker geworden door de koppeling met Nike+. Bovendien, deze app is helemaal gratis. Join the club!

30 day challenges
Ook kun je online meedoen aan verschillende populaire ’30 day challenges’. Voor een periode van 30 dagen train je elke dag, met een opbouw in herhalingen van de eerste naar de laatste dag. De bekendste is die van 30 days fitness challenge. Je download de app via apple of android en voor nog geen € 2,- kun je 20 verschillende challenges doen. Wat wordt het? Squatten, planken of burpees?

Thuis trainen bespaart tijd en geld en met je eigen lichaamsgewicht of slechts een paar fitness tools zoals dumbels en een kettlebell kun je veel verschillende workouts doen. Deze platforms spelen daar handig op in. Your home is your playground!

Wat is jouw favoriete app of site om thuis te trainen?

the house of yoga

2 Comments

  • Die yoga app klinkt wel heel goed! Al ben ik zo stijf als een hark en vrees ik dat ik heel snel opgeef haha, en dan is dat abonnement weer zonde! Voorlopig houd ik het nog maar even op de gratis Youtube filmpjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.