Thuis deze zomer? Zo krijg je toch een vakantiegevoel!

Iedereen om je heen gaat lekker op vakantie. Jij (nog) niet? Blijf jij thuis de komende maanden? Niet zo sip! Met een paar simpele dingen kun je toch een beetje vakantiegevoel krijgen, ook als je gewoon thuis blijft.

Pak een terrasje
Is het (soms onverwacht) goed weer terwijl jij achter je bureau zit te ploeteren? Maak een zo groot mogelijk deel van je to-do list af en laat wat echt nog wel even kan wachten lekker tot morgen liggen.Overwerken kan altijd nog, maar niet vandaag! App je partner, vrienden of familie en spreek na je werk lekker af op het terras. Dit soort spontane afspraken zijn vaak de beste en je bent je werk snel vergeten als je aan je drankje nipt met je toet in de zon.

Ga naar het strand
Zorg dat ’s morgens je strandtas al klaar staat. Zet een fijne salade in de koelkast en leg vast een drankje koud. Op tijd naar huis en dan gauw spullen pakken en door naar het strand! Pas ’s avonds naar het strand? Ja hoor, heerlijk. Terwijl de meeste mensen alweer naar huis gaan (en het strand dus langzaam leeg loopt, jeej!) ga jij beginnen aan een zwoele zomeravond op het zand. Eten en drinken mee en lekker genieten van de laagstaande zon en het ruisen van de zee. Enjoy!

Ga wandelen
Nederland is supermooi. Dus pak eens het OV of de auto naar een mooi natuurgebied in ons eigen landje en trek er heerlijk een dag op uit. Een dag wandelen voelt echt als vakantie, zeker in een gebied dat je nog niet ontdekt hebt. Rugzakje met lekkers en water mee, stevige stappers aan en fijn de natuur in.

Lekker picknicken
Ga picknicken! Maak je pauze wat langer en ga lekker even naar het park om te picknicken. Kleedje mee, eten en drinken mee en een goede ‘break’ in je dag inbouwen. Het zal even lastig zijn om daarna weer aan de slag te gaan, maar je zult zien dat je weer helemaal opgeladen bent. En de middag vliegt vervolgens voorbij! Lukt het niet overdag omdat er te veel werk ligt, neem dan lekker je avondeten mee naar buiten. In het park, dat leuke veldje, dat stukje bos of dat bankje aan het water.

Onderneem nieuwe activiteiten
Probeer wat nieuws! Neem een surfles, ga suppen of volg een proefles ergens van een andere sport dan je normaal doet. Ga naar een museum, huur een bootje of ga vliegeren. Genoeg te bedenken, genoeg te doen. Helemaal uit je normale patroon beleef je een echte vakantiedag!

Dagje offline
Wat ook goed helpt om een vakantiegevoel te krijgen is een dag offline. Stiekem toch je mail even checken in het weekend? Honderd keer je Facebook timeline door? Twaalf verschillende foto’s maken omdat die op Instagram perfect moet zijn? Stiekem voor veel mensen herkenbaar en daarom juist zo lekker om het een dagje te laten. Dus zet je mail en alle andere notificaties eens een dag uit of laat je telefoon helemaal thuis. Laat de computer een dag dicht en de tv een dagje uit. Zennnnn.

Hoe zorg jij voor een beetje vakantiegevoel deze zomer?

suncare

Lezen over vakantie schijnt ook te helpen om een vakantiegevoel te krijgen:
Hoe vind je healthy hotspots op reis?
Hotspots Berlijn: lecker essen!
Waarom hardlopen in het buitenland zo leuk is
10x hippe healthy hotspots in New York
De leukste hotspots in Maastricht

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.