Tip: Flax & Kale, flexitarisch eten in urban-Barcelona

Ik heb het geluk dat ik bijna jaarlijks in het prachtige Barcelona ben, op bezoek bij een vriendin die daar woont en werkt. Door die tripjes leer ik deze fijne stad steeds beter kennen. En ieder jaar ontdek ik –ook erg fijn– wel weer nieuwe plekjes voor een lekker hapje of drankje! Afgelopen week gingen we ons te buiten aan (h)eerlijk vegan food aan de Carrer des Tallers: Flax & Kale. Een Glow-waardig tentje!

Je stapt het restaurant binnen via Teresa’s Juicery. De bar bestaat vooral uit koelkasten vol met fruit of vegetable juices naar recept van eigenaar en selfmade chef Teresa Carles. Teresa is een begrip in Spanje, mede omdat ze al in de jaren-70 pionierde met een vegetarisch restaurant. Een unicum voor de toch vooral op vlees georiënteerde traditionele Spaanse keuken. Mede door het succes van haar restaurant en sapjesmerk besloot Teresa een flexitarian restaurant te openen met gerechten die voor 80% plant-based zijn, Flax & Kale dus. Teresa’s motto: Eat better, be happier, live longer. I like!

img_2860

Het interieur van Flax & Kale is magistraal mooi; we worden door een medewerker geleid naar een tafeltje in een eetzaal vol tafels, planten en een ruige brick wall. Uniek is de tweede verdieping van het complex, waar je alleen met een glazen liftje kunt komen. Hier is naast nog een extra eetzaal en aparte vergaderzaal (met een wereldkaart vol informatie over groenten!) een prachtige daktuin met terras te vinden, waar de groenten voor de gerechten (inclusief de boerenkool!) verbouwd worden. Je kunt dus letterlijk tussen de kale je salade verorberen!

img_2868

img_2871

Vanwege de druilerige dag blijven wij echter beneden. De menukaart is enorm uitgebreid en informatief; als flexitariër ben ik altijd wel geïnteresseerd in de voedingswaarde en samenstelling van gerechten. Gelukkig staat er naast de gerechten veel need– en nice-to-know-info over de oorsprong en samenstelling van de gerechten.

We kiezen voor twee fruitige sapjes van Teresa’s Juicery en een platter voor twee. Met wat pompoen-paleobrood warm uit de oven met kokossmeersel (ja, echt!) genieten we van een salade van boerenkool en groenten, humusdips en krokante chiazaad-crackers (waarvan eentje op boerenkool-basis!). Daarbij wat kikkererwten-balletjes en rauwe groenten, lekker voor bij de dips.

img_2865

Deze lunch in een woord? Fan-tas-tisch! Pure en plantaardige smaken, en simpele maar toch rijke hapjes. Ben je in Barcelona en wil je meer veggies als alternatief voor de paella of fuet? Sla dan dit tentje niet over!

Flax & Kale
Carrer des Tallers 74B
Barcelona
http://www.teresacarles.com/fk/

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.