Tip voor een beestachtig uitje

Afgelopen weekend ging ik op een bijzonder uitje. Iets dat ik jullie niet wil onthouden… Vriendin Viviënne nam mij, samen met vriendinnen Joanne en Linda, namelijk mee op een beestachtige uitje. We moesten ervoor afreizen naar het oosten van het land maar het was het meer dan waard. We gingen namelijk knuffelen en high tea’en met Alpaca’s!! Een geweldige tip voor als je echt iets unieks zoekt om te doen met familie, vrienden of je meest beestachtige vriendinnen!

Onderweg zaten we nog een beetje te grappen. Naar het oosten van het land, we houden allemaal van beestjes en we sporten samen… Zouden we yoga met geiten gaan doen zoals we wel eens op Facebook voorbij zagen komen? Eenmaal aangekomen bij de boerderij werden de vraagtekens alleen maar groter, maar al gauw werden we naar de stal gebracht waar onze vragen beantwoord zouden worden.

Kun je je voorstellen hoe we reageerden toen we de stal in kwamen? Gezellig opgedekte tafels tussen de hooibalen en zes nieuwsgierige snoetjes die ons eigenwijs aankeken. Wat is dit? Ja hoor, het werd al snel duidelijk: we gingen high tea’en in de stal tussen de Alpaca’s. Na een hoop gelach en gekroel gingen we gauw aan tafel.

Terwijl wij al heerlijk zaten te genieten van de eerste kopjes thee vertelde gastvrouw Ebby ons van alles over de boerderij en hoe zij daar terecht zijn gekomen. En bijzonder verhaal! Ze vertelde over de Alpaca’s en de andere beesten op de boerderij en ondertussen kwam ook al het lekkers op tafel. Eten, drinken, lachen en ondertussen kroelen met deze aandoenlijke dieren, wat een bijzondere beleving! Mocht je enige vorm van stress hebben, dan verdwijnt die daar als sneeuw voor de zon – of als hooi in de bekkies van de Alpaca’s ;-)

Eenmaal klaar met de high tea konden we de dieren nog voeren en gaven we de twee veulentjes (cria’s) de fles. Zó zoet! Normaal is het bij ons als vriendinnen #beastmode in de CrossFit box, maar nu hebben we een heerlijke dag gehad in de stal met deze beestenboel. Daar laten we graag een keer een CrossFit workout voor schieten!

Ik vond het een unieke belevenis; terwijl je geniet van een heerlijke high tea kun je kroelen en knuffelen met de lieve en nieuwsgierige Alpaca’s. Maar je kunt niet alleen gaan voor een high tea, ook een wandeling behoort tot de mogelijkheden. Wij gaan in de zomer nog eens terug voor een wandeling met de Alpaca’s, for sure!

Beelden: Vivienne Magalie Photography

Lees ook:
Sportief Salland: voor nature lovers en buitensporters
Ga jij op outdoor avontuur in Twente?
Een outdoor dag in Twente
Sportief in de Alentejo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.