Tips: foodfestivals voor deze zomer!

Niets leuker -en lekkerder!- dan met vrienden of familie op een warme, zwoele zomeravond samen uitgebreid te genieten van een hapje en een drankje. Wij geven je tips voor een paar fijne foodfestivals die je de komende tijd kunt bezoeken, in de grote(re) steden maar zeker ook daarbuiten. Eet smakelijk!

Truck Festival Trek
nog te bezoeken in juli en september
www.festival-trek.nl

Een van de grootste mobiele foodfestivals van ons land: vorig jaar gingen bijna 300.000 mensen een vorkje prikken tijdens Trek. Niet alleen het eten staat centraal: optredens van muzikanten en kleinkunstenaars, de pubquiz bij de BugeRmeesterskamer en de bekende soul en funk-disco zijn steevast van de partij.

De Parade 
juni tot augustus
www.deparade.nl

Wie aan een zomerfestival denkt, denkt aan de Parade. (Gezond) eten voert er niet per se de boventoon. Theater, muziek, dans, de silent disco en (persoonlijk hoogtepuntje) de ‘Zweven is Leven’-zweefmolen daarentegen… voor ieder (klein en groot) kind is de Parade een groot feest! En het eten is dus fabulous! Wist je al dat je er jouw kinderen ook zelf poffertjes en ander lekkers kunt laten bakken?

Toost Foodtruck Festival
nog te bezoeken in juli, augustus en september
www.toostfoodtruckfestival.nl

Een klein en naar eigen zeggen intiem foodtruckfestival. Met ‘slechts’ 12 trucks is Toost een laagdrempelig eetfeestje tijdens de zomerweekenden. Leuk om te weten is dat je niet naar de grotere steden hoeft: Toost komt bijvoorbeeld ook naar Brielle, Alphen aan den Rijn en Pijnacker. De organisatie kun je ook benaderen voor bedrijfsevenementen.

Lepeltje-Lepeltje
nog te bezoeken in juli, augustus en september
www.lepeltje-lepeltje.com

Vers en ambachtelijk bereid voedsel, dat kun je vinden op Lepeltje-Lepeltje. Een foodfestival dat overigens ook nog eens een goed doel bedient: dankzij het bekersysteem sparen bezoekers mee aan een gift voor de Voedselbank. De organisatie van Lepeltje-Lepeltje kon onlangs de Voedselbank in zeven (!) steden helpen met maar liefst 14.000 blikken soep.

Voor eetinspiratie:
Koken in een kwartier: 10 lekkere én gezonde recepten
Boekweitflensjes met gegrilde groente
Bonensalade met tonijn
Courgette fritters
Groene salade met asperges, courgette, doperwten en mozzarella

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.