Trainen met een weerstandsband: 4 oefeningen voor sterke billen

Een latex weerstandsband is een superhandige én effectieve trainingstool. Je neemt ‘m bovendien gemakkelijk overal mee naartoe. Veel fysio’s bevelen oefeningen met een weerstandsband aan voor revalidatie na een blessure, maar ook ter preventie van blessures. Ook bij pilates en krachttraining wordt de latex band gebruikt.

Wil je een weerstandsband kopen let dan op de kleur: deze geven de verschillende sterktes aan. Geel en rood geven een lichte weerstand, blauw en groen een medium weerstand en een zwarte band is voor de echte krachtpatsers. Je kunt kiezen voor een tube, deze is vooral handig voor de meeste krachtoefeningen, of een theraband, een stuk latex van zo’n 3 meter dat vooral bij pilates goed van pas komt.

Met deze 4 oefeningen train je sterke (en strakke!) billen. Vooral voor hardlopers zijn deze oefeningen supereffectief. Ze werken niet alleen preventief tegen blessures, maar geven je ook meer power voor je runs.

Squat
Met een weerstandsband worden je squats nog effectiever. Doe de band net boven je knieën en ga in squat-positie staan. Ga nu op een denkbeeldige stoel zitten en kom weer omhoog. Doe 3 sets van 12 tot 16 herhalingen.

Monster walk
Doe de weerstandsband net boven je enkels en ga in een lichte spreidstand staan. Zak iets door je knieën door je billen naar achter te steken en maak een zijwaartse pas naar rechts. Zorg ervoor dat de band continu op spanning blijft. Als je een licht branderig gevoel hebt aan de zijkant van je benen doe je de oefening goed. Zet 12 tot 16 passen naar rechts en vervolgens 12 tot 16 passen naar links. Dit is 1 set. Doe in totaal 3 sets.

Leg raise
Ga bij een stoel of muur staan en doe de weerstandsband net boven je enkels. Zet je handen op de rugleuning of tegen de muur en zorg ervoor dat je knieën niet ‘op slot’ staan. Strek je rechterbeen naar achter zodat er spanning op de weerstandsband komt. Breng je been weer terug naar de uitgangspositie zonder je voet op de grond te zetten en strek je been opnieuw uit. Herhaal 12 tot 16 keer en wissel van been. Dit is 1 set. Herhaal de set nog 2 keer.

Oester
Ga op je rechterzij liggen met de weerstandsband net boven je knieën. Steun met je hoofd op je rechterhand en trek je knieën iets op zodat je met je benen een ‘V’ vormt. Je benen en voeten houd je netjes op elkaar. Klap je linkerbeen nu open als een oester en klap ‘m weer dicht. Als het goed is voel je spanning in je heupen en billen. Herhaal 12 tot 16 keer en wissel van kant. Doe 3 sets.

Wil je een weerstandsband kopen? Wij zijn fan van deze tubes van SKLZ.

weerstandsband

Andere fijne trainingstools en workouts:
Trainen met een speedladder: word sneller en wendbaarder
Sneller herstellen met een foamroller
6 push up variaties
20 minuten full body kettlebell workout
Touwtje springen: 15 minuten workout

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.