Samen trainen met Evy

Je kent me inmiddels een beetje hè… Van sporten word ik blij en in mijn ongeremde enthousiasme zoek ik allerlei nieuwe uitdagingen. Dus verbaast het je misschien niet dat ik een bucket list heb. Sportieve dingen die ik ooit nog wil doen. De Olympische afstand van de triatlon is zo’n puntje op die bucket list. En die kan ik er – als alles goed gaat – over een paar weken afstrepen!

Trainen voor de triatlon
Nu vind ik het nogal wat hoor: 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Natuurlijk ben ik goed getraind, want door mijn huidige focus op crossfit ben ik sterk en fit. Maar drie duursporten achter elkaar? Dat is even wat anders dan gewichten liften, op boxen springen en WOD’s rocken! En dat betekent dat ik naast al mijn crossfit activiteiten tijd moet gaan maken om de triatlononderdelen te trainen. Oh boy, daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken!

With a little help from my friends
Oké oké, het zwemmen fix ik zelf wel, dat mag je met mijn achtergrond verwachten hè?! Gelukkig bieden vrienden en bekenden zich aan om me mee te nemen op de racefiets, het onderdeel waar ik toch een beetje tegenop zie… En hardlopen? Daarvoor moet ik ook weer serieus aan de bak om uiteindelijk die 10 km (vermoeid en wel!) nog goed af te leggen. Gelukkig krijg ik hierbij ook hulp: van Evy!

Hardlopen met Evy
“Maar Madelon, jij hebt twee marathons gelopen, jij hebt Evy toch niet nodig?” Allereerst moet ik weer structuur gaan aanbrengen in mijn hardlooptrainingen. Daarnaast kun je met de Hardlopen met Evy-app niet alleen trainen voor je eerste 5 km, maar ook voor je eerste halve marathon, of je snelste hele marathon. En Evy gaat mij dus helpen om die 10 km aan het einde van de triatlon goed door te komen. Ze geeft me trainingsschema’s, zorgt ervoor dat ik naar mijn favoriete muziek kan luisteren, coacht me en vertelt me dat ze fier op me is. Ik ga dus samen trainen met Evy en daar kijk ik eigenlijk best naar uit!

Hardlopen als me-time
Ik kijk er ook weer naar uit om meer te gaan lopen, want hoewel mijn liefde voor crossfit onverminderd blijft, mis ik soms mijn langere runs langs het water, door parken, in de regen (ja echt, I love it!). Die combi van de stad en de natuur maken hardlopen voor mij de ultieme me-time in mijn drukke bestaan. Rust terwijl je rent, mooi toch eigenlijk?

Herstel
Tegelijkertijd realiseer ik me goed dat meerdere crossfit trainingen per week en daarnaast ook nog trainen voor fietsen, zwemmen en hardlopen een flinke impact hebben. En dat goed en snel herstellen in deze periode extra belangrijk is. Ook daar krijg ik wat hulp bij, want ik ga een aantal natuurlijke producten van VSM gebruiken die mij gaan helpen bij het herstel. Voldoende slapen, goed en voedzaam eten en mijn lijf goed verzorgen; het wordt een boeiende periode!

Mijn weg er naartoe
In deze komende periode deel ik met jullie mijn weg naar de triatlon. Hoe mijn trainingen gaan, hoe Evy mij helpt, welke toffe routes ik heb ontdekt, hoe ik herstel en hoe ik me in al het trainingsgeweld staande houd. Heb je tips, aanmoedigingen, briljante motivatie quotes of vragen? Deel ze dan vooral met me!

Ga je me volgen?

Let’s glow!
Madelon

hardlopen met evy vsm

Op zondag 24 juli 2016 neem ik deel aan de Olympische afstand tijdens de ITU Triathlon Championships 2016 in hartje Rotterdam. In samenwerking met VSM deel ik mijn weg er naartoe en vertel ik over mijn trainingen, ups & downs en verzorging.

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

4 Comments

  • Tof!! 1/8 triatlon staat ook nog steeds op mijn lijstje, maar ik zie juist op tegen zwemmen in open water… misschien moet ik nog wat zwemlessen komen nemem ;)

  • Tuurlijk ga ik je weer volgen! Trouwe fan hier hoor ;).
    Ik weet zeker dat jij de triatlon met een mooie tijd volbrengt!

  • Always ready to help Jessica! Ik kan me best voorstellen dat je daar tegenop ziet hoor, dat is voor veel mensen het lastigste onderdeel. Ik weet zeker dat jij het kunt, dus misschien een mooi doel voor volgend jaar?

  • Thanks Yamina, wat leuk!! Ik heb er ook veel zin in, ben benieuwd hoe het allemaal gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.