9 travelblogs om bij weg te dromen

De beste remedie tegen de post-vakantie-blues? Plannen maken voor een nieuwe trip. En inspiratie is just a mouse click away. We zetten de leukste en meest inspirerende travelblogs voor je op een rij.

What about her
Bohémienne Laura reist de wereld rond en deelt op haar travelblog niet alleen mooie, persoonlijke verhalen en foto’s maar ook prachtige filmpjes. Als je dit ziet wil je toch gelijk naar de Filipijnen? Ook heel leuk: 5undays Pleasures. 5 dingen waar Laura blij van wordt. En daar worden wij ook blij van!

whatabouther


Classe Touriste
Echtgenoten en partners in crime David De Vleeschauwer en Debbie Pappyn zijn een perfect team. Hij is freelance fotograaf, zij freelance journalist. Samen reizen ze de wereld over en maken reportages voor verschillende toonaangevende tijdschriften zoals Monacle, Wallpaper*, Financial Times en National Geographic. Op Classe Touriste delen ze hun persoonlijke ervaringen, hotspots en geheime plekken. Hun One Day One Photoblog is ook geweldig. Sinds 2012 post Debbie hier elke dag 1 foto als ze op reis zijn. In 2014 kwam hun boek Remote, places to stay uit met 22 weg-van-de-wereld-plekken. Zucht….


classetouriste

 

Petite Passport
Pauline Egge en haar team hebben een geweldig goed oog voor design en details. Op Petite Passport vind je alleen adresjes die je ook in een gerenommeerd interieur magazine zou tegenkomen. Dat het eten goed smaakt, of het bed goed ligt is bijzaak. Heel handig zijn de Favorites city guides. Ook fijn: een flinke verzameling tried & tested adresjes in Nederland.

petitepassport


Notes from the road

Als je nog geen Wanderlust hebt dan krijg je het wel van Erik Gauger’s foto’s en verhalen. Het allerleukst zijn misschien wel zijn Moleskine illustraties. Zijn reisverhalen gaan over tapas eten in Madrid, dwalen door de Mexicaanse woestijn, vissen in Marokko en road trippen in de US.  Zoals Erik zelf zegt: ‘the messy truth of travel, told by a regular guy’.

notesfromtheroad

Legal Nomads
Zin om te reizen én trek krijg je van legalnomads.com. Jodi Ettenberg eet zichzelf de wereld rond en deelt op haar blog haar ervaringen en tips. Jodi schreef The Food Traveler’s handbook, met tips hoe je goed, goedkoop en lekker eten vindt als je aan het reizen bent.

legal nomads

Reisjunk
Een groepje fanatieke reisbloggers deelt op reisjunk.nl hun reisverhalen en geeft praktische reistips. Van handige lijstjes voor de voorbereiding van je trip tot hoe je omgaat met corruptie. Maar ook tips voor de leukste reisfilms, reisprogramma’s en laidback reismuziek. Of je nu een city trip of wereldreis wilt maken, op reisjunk.nl vind je een flinke dosis informatie en inspiratie.

reisjunk

A restless transplant
Vraag een gemiddelde Nederlander naar zijn mening over Amerika en je krijgt een opsomming van clichés en vooroordelen. Wat veel mensen niet weten is dat de natuur van dit land ontzettend indrukwekkend is. Foster Huntering laat zien hoe op arestlesstransplant.com. Foster ruilde in 2011 zijn huis in New York in voor een camper waarmee hij inmiddels zo’n 100.000 mijl heeft afgelegd. In het fotoboek Home is where you park it zijn de mooiste prenten van zijn road trip verzameld.
arestlesstransplant

Girls Love 2 Travel
De Hollandse Fiek, Manon en Vi reizen delen op hun blog al hun reisavonturen. Van city trips, tot avontuurlijke rondreizen, kuren op exotische bestemmingen en kamperen in eigen land. Naast Wanderlust hebben deze travel girls een gezonde eetlust. Ze zijn dol op lekker eten en delen de leukste hotspots in binnen- en buitenland. Hou deze girls in de gaten!

girlslove2travel


We are travelers

Nog een blog van Hollandse bodem. Op deze online reisgids vind je praktische reisinformatie over tientallen bestemmingen en persoonlijke reisverhalen. Maar ook leuke winacties en interieur inspiratie voor reislustige types. Van deze vrolijke site krijg je zin om te koffer te pakken.
wearetravelers

Meer inspiratie? Check onze travel rubriek voor een extra dosis.

Wat is jouw favoriete travel blog?

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.