Travel guide Antwerpen: 5 healthy hotspots

We vertelden het vorige week al, van alleen al plannen maken voor een trip word je happy. Wat dacht je van een weekendje Antwerpen? Je bent er zo en met deze lijst met healthy hotspots op zak maak je pitstops op de leukste plekjes en vul je je buik met heerlijk verantwoord voer.

De broers van Julienne
De koks van deze hotspot koken zoals ze thuis doen, met zoveel mogelijk biologische producten. Op het menu staan diverse groente- en visgerechten, bereid met seizoensproducten. We gaan voor de geroosterde aubergines met feta, ajuin en koriander, fatoush, falafel en een granaatappelsausje en de kabeljauwgratin met courgettes, venkel, wortel en tomaten-pompoensaus. Mooie porties en goed van smaak. Als toetje delen we een stuk chocoladetaart. En die is zó lekker dat-ie al op is voordat we een foto kunnen maken.

de broers van juliette
de broers van juliette

Kasteelpleinstraat 45, 2000 Antwerpen
debroersvanjulienne.be

Juliette
De broers van Julienne hebben nog een zusje: Juliette. Bij deze hotspot in het centrum lonken rijen zelfgemaakte taarten en quiches in de vitrine achter het raam. Juliette heeft een take away-service, verkoopt biologische producten zoals thee, koffie, wijn, muesli, chocola en superfoods en je kunt er koffie drinken en lunchen. Dat ‘het zusje van’ populair is merken we meteen als we binnenkomen, het is namelijk heel erg druk. De wiebelige bistrostoeltjes nodigen niet echt uit om lang te tafelen, het bezoek blijft dus niet lang hangen en we kunnen redelijk vlot een tafeltje bemachtigen. We gaan voor een bloemkool-broccolisoepje en een groentequiche en kunnen maar één ding mompelen: zalig!

juliette

julliette

IJzerenwaag 4, 2000 Antwerpen
debroersvanjulienne.be/juliette

De Biologisch-Dynamische Bakker
Deze bakkerij heeft twee vestigingen: één net buiten het centrum waar je als het mooi weer is ook gezellig buiten kunt zitten in de tuin en één in de hippe wijk ’t Zuid. In de vitrine staan prachtige taarten en koeken. Eet je suikervrij of heb je een lactose- of glutenallergie? Zondigen zonder suiker, gluten en lactose kan ook! Op de lunchkaart staan suprise, suprise, verschillende broodjes. Wil je een gewone boterham of een broodje, volkoren, spelt of toch liever zuurdesem? Het kan allemaal. Maar ook voor een salade, soepje of groenteburger draait deze bakker zijn hand niet om.

biologisch dynamische bakker

biologisch dynamische bakker

Volkstraat 17, 2000 Antwerpen
Mechelsesteenweg 72, 2018 Antwerpen

Charlie’s
In de trendy wijk ’t Zuid vind je ook de koffie-, ontbijt- en lunchbar van de vrolijke Charlotte. Na een rondreis in Zuid-Amerika wist de 25-jarige klinisch psycholoog het zeker: ik wil zelfstandig worden en een eigen horecazaak openen. Charlie serveert goede koffie en biologische theetjes met of zonder taartje. Op de koffiekaart staan maar liefst 20 verschillende koffies zoals een Almondoccino, een espresso met amandel-rijst-melkschuim. Yum! Voor het ontbijt kun je kiezen uit drie verschillende formules met broodjes en sapjes en voor yoghurt met muesli. Op de lunchkaart vind je dagverse soepjes, quiches, salades en panini’s. Wij gaan voor een lekker pittig wortel-courgette soepje. Mmm.

Charlie's
Charlie’s

Volksstraat 63, 2000 Antwerpen
www.charliesantwerpen.be

Felix Pakhuis
‘De Felix’ op ’t Eilandje, zoals de Antwerpenaren deze hotspot noemen, is een gerenoveerd pakhuis uit de 19e eeuw en een prachtige plek waar cultuur en food samenkomen. Het is alleen al leuk om dit mooie gebouw aan het water te bewonderen. Trek gekregen? Van dinsdag tot en met vrijdag kun je uitgebreid lunchen in de luxe brasserie Felix en van dinsdag tot en met zaterdag kun je er dineren. Op zon- en feestdagen schuif je tussen 10.00-12.00 uur of 12.30-14.30 uur aan voor een feestelijke brunch. Iets geproefd wat je thuis ook op tafel wilt zetten? Op de menukaart staat per gerecht aangegeven welke ingrediënten je in de markthal ernaast kunt kopen. Een deur verder vind je restaurant Balls & Glory waar je terecht kunt voor een ambachtelijke Vlaamse gehaktbal, plain of met een pittige vulling.

Felix Pakhuis restaurant

Balls and Glory

Felix Pakhuis

Felix Pakhuis
Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen
www.felixpakhuis.nu

Gaat je volgende reis naar Parijs? Check onze Travel Guide voor tips en de leukste hotspots. 

 

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.