Haal je healthy heart op in San Fran

San Francisco heeft de meeste restaurants, boerenmarkten en urban farms van alle steden in Noord-Amerika én een sporty vibe. Een heerlijke stad dus om je healthy heart op te halen. Op deze plekken kun je je energie kwijt en weer aanvullen.

Fietsen door het Golden Gate Park
Als echte Hollander verken je het Golden Gate Park natuurlijk op de fiets. Ga naar de waterval bij Strawberry Hill en fiets langs de bizons in Buffalo Paddock. Voor een pitstop ga je naar The Velo Rouge Cafe net buiten het park. Je herkent dit leuke sportcafé aan de knalrode fietsenrekken. Bestel een broodje Indurain en kijk met de San Franciscans naar een tour of game op TV.

De toerist uithangen in Sausalito
Lever je gehuurde fiets niet meteen in na je rondje door het Golden Gate Park, maar fiets verder over de Golden Gate Bridge naar Sausolito. Dit pittoreske plaatsje aan de San Francisco Bay geeft een Côte d’Azur gevoel, je voelt je alleen wél welkom als je ergens wilt eten. Vanaf de baai heb je een prachtig uitzicht op San Francisco en in de kleine straatjes vind je galeries en leuke boetiekjes.

Hardlopen langs Crissy Field
Rennen met de locals doe je in Crissy Field. Maak je geen zorgen over heuvels en stramme kuiten, hier loop je relaxed langs de kust tot de Golden Gate Bridge opduikt. Begin bij Fort Mason en loop via Fort Point richting de Golden Gate. Je kunt je nu omdraaien en teruglopen (dan heb je zo’n 9km in de benen), maar eigenlijk moet je nog even doorzetten en over de brug lopen. De volgende keer dat je de bekende rode brug op TV ziet, denk je: hé daar heb ik overheen gerend. Plus: aan de overkant heb je een geweldig uitzicht op de stad.

Vis happen bij Swan’s Oyster Depot 
Hou je van vis? Dan is deze spot op Polk Street echt een aanrader. Geen fancy visrestaurant, maar een klein familiezaakje waar je plaats neemt op een kruk aan de bar, je bestelling doorgeeft aan een van de nice guys en binnen een half uur weer buiten staat met een tintelende tong en geweldige ervaring. De half cracked crab met Louie Sauce is een echte delicatesse, net als de oesters en salade met zeevruchten. Kun je niet kiezen? Begin met de oesters en deel de salade en krab met je reisgenoot. Sluit aan in de lange rij, het is elke minuut wachten waard. Cash only, dus zorg dat je voldoende dollars op zak hebt.

Relaxen bij Samavor Tea Lounge
Na een dag sightseeing word je hier helemaal zen met een pot thee en heerlijke maaltijd. Op de menukaart staan übergezonde gerechten zoals een paleo plate met kale (boerenkool), bietjes, zoete aardappel en zalm. Bij elk gerecht hoort een bijpassende thee. Je krijgt een pot op tafel of mag bijschenken uit ‘de grote pot’ die midden in het restaurant staat. Je kunt ook blikjes thee inslaan voor in je koffer. De Samavor Tea Lounge heeft drie vestigingen: Mission / Castro, Yerba Buena Gardens en Zen Valley dus er is altijd wel één in de buurt.

Tags from the story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.