Sightjoggen in Rome

Rome is misschien niet in een dag gebouwd, maar in een sightjogging tour van een uur kun je wel de meeste highlights zien. Met een topfitte gids aan je zij hoef je je geen zorgen te maken dat je verdwaald terwijl je je in het zweet werkt én een lesje geschiedenis krijgt over de mooiste stad van Italië.

Sightjogging Italië is opgericht door personal trainer Carolina. Ze woont ruim 30 jaar in Rome en heeft haar liefde voor de stad gecombineerd met haar liefde voor sport. Carolina startte haar bedrijf in 2005 en is naar eigen zeggen de eerste aanbieder van sightjogging tours van de wereld. Ze werkt met een team van personal trainers en fitte gidsen die toeristen in hun eigen pace de stad laten zien. Je kunt kiezen uit maar liefst 15 verschillende routes. De meeste tours duren ongeveer een uur en kosten 70 euro per persoon. Ga je samen of met een groepje, dan betaal je minder (100 euro voor 2 personen en 140 euro voor 4 personen).

Om 7.00 uur staan Carolina en David voor onze B&B. Na een korte kennismaking vertrekt Carolina en neemt David ons mee. Terwijl de toeristen nog op één oor liggen, zien we Rome ontwaken. Het verkeer komt rustig op gang en de eerste Romeinen wandelen naar hun werk. David heeft de pas er goed in zitten. Als we bij het Colosseum aankomen staan de eerste zweetdruppels op ons voorhoofd.

sightjogging3

David vertelt honderduit over de gebouwen en geeft ins en outs over de stad zonder buiten adem te raken. Impressive. We lopen verder langs Areo di Tito, Circo Massimo, over Ponte Palatino, langs de Tiber met uitzicht op Tiber eiland en weer naar de overkant. Onderweg stoppen we af en toe bij een fontein. Die staan door de hele stad en je kunt het water prima drinken. Je hoeft dus geen flesje mee te nemen, handig! David vertelt dat de kwaliteit van het water in Rome bijzonder goed is en dat het ijs hier daarom zo goed smaakt. Dat gaan we de komende dagen zeker proeven.

sightjogging4

We hebben nog een paar kilometer te gaan. We lopen richting Palazzo Venezia, naar het Pantheon en tot slot de Trevifontein. Daarna brengt David ons terug naar de B&B en laat hij ons achter met een bezweet shirt en een geweldige ervaring. Ga je binnenkort naar Rome? Neem je hardloopschoenen mee en boek een tour voor een memorabele workout. Kijk op deze site voor sightjogging tours in andere steden.

sightjogging1

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.