Welke bestemmingen staan op jouw travel wishlist?

Heb jij dat ook? Zo’n travel wishlist met allemaal mooie, bijzondere of spannende bestemmingen? Zo eentje die eigenlijk steeds langer wordt, omdat je constant mooie bestemmingen online voorbij ziet komen, door Instagram scrollt of een schitterend boek hebt gelezen? Wij wel! De lijst is te lang om helemaal online te zetten, maar een paar van onze wishlist bestemmingen delen we met je! En we zijn benieuwd: wat staat er op jouw travel wishlist?

Peru
De Inca Trail (Machu Pichu) is de meest beroemde hike in Zuid-Amerika en duizenden reizigers ontdekken jaarlijks deze vierdaagse tocht vol archeologie, oude culturen en natuurschoon. Maar het land biedt nog veel meer en juist de wat minder bekende trails schijnen meer dan de moeite waard te zijn. Wat dacht je van een bezoek aan Machu Pichu’s ‘kleine’ zus Choquequirao diep in de Andes? Of de bijzondere stenenruïne Sacsaywamán? Ik heb ze vast op mijn lijstje gezet!

Nieuw-Zeeland
Ja, Nieuw-Zeeland staat – evenals Australië overigens – al heel lang op de lijst. Vele malen was ik voor sport in Australië maar nog nooit voor vakantie en nog nooit maakte ik de ‘oversteek’ naar Nieuw-Zeeland. Vooral het natuurschoon en de verhalen van mensen die er zijn geweest, over de inwoners en de sfeer, maken dat ik er graag heen wil. Er is zo veel te zien op het eiland, de lijst is ellenlang. De plannen zijn nog niet gemaakt, maar ooit (ooit!) bezoek ik de kiwi’s en hun mooie land.

Portugal
Afgelopen jaar ging ik voor het eerst (ja heus!) naar Portugal. Oef, ik werd een klein beetje verliefd daar. De hulpvaardige mensen, het eten, de rust! Oh ja en de pastéis de nata ;-) Dus na een weekje in dit prachtige land, waar ik vooral (kleine) stadjes en surfstrand zag, heb ik nu een paar andere gebieden van het land (de Alentejo schijnt bijvoorbeeld prachtig te zijn!) op mijn lijstje gezet die ik maar al te graag ga ontdekken!

Noorwegen
Ja het Noorderlicht… Het is misschien cliché maar ik zou het graag eens zien. Dat lijkt me toch een heel bijzondere ervaring. Bovendien ben ik dol op winter wonderland, dus Noorwegen staat ook hoog op de lijst. Een actieve vakantie is wel aan mij besteed en zeker de combinatie tussen mooie kleurrijke steden en prachtige natuur lijkt me geweldig. Gletsjers, sneeuw, wandelen, houten hutjes, verse vis… Ja, ik droom vast weg!

Nepal
Toen we uit Vietnam terug kwamen vlogen we over de Himalaya. Het was kraakhelder en zag er zó prachtig uit van boven. Een trekking door het Annapurna gebergte, de Kathmandu vallei, Chitwan National Park en overnachten in berg lodges van een lokale community. Ja hoor, wanneer gaan we?

Ik kan deze lijst nog veel verder aanvullen, de wereld is zo mooi om nog verder te ontdekken! “Not all who wander are lost.” Wat staat er hoog op jouw travel wishlist?

Vietnam

Meer travel:
Sportief Salland: voor nature lovers en buitensporters
Hoe vind je healthy hotspots op reis?
Hotspots Berlijn: lecker essen!
Waarom hardlopen in het buitenland zo leuk is
10x hippe healthy hotspots in New York

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.