Utrecht: Yoghurt Barn

Frozen yoghurt tentjes zijn in Amerika al best een tijdje booming. Best gek eigenlijk dat ze in Nederland nog niet zo lang bestaan als je bedenkt dat Nederlanders echte zuivelliefhebbers zijn. In Utrecht zit zo’n tentje: Yoghurt Barn. Ondanks de Engelse naam krijg je als je binnenstapt een oer-Hollands gevoel. Er staan houten tafels, aan de muur hangen klompen en heel even heb je het idee dat verderop zwart-wit gevlekte koeien grazen.

Bij Yoghurt Barn aan de Neude krijg je 100% biologische yoghurt, direct van de boer. Voor wie nog niet weet hoe het concept werkt: je kiest een yoghurt (magere, boeren, hangop of frozen) en een aantal toppings (vers of gedroogd fruit, noten, stukjes chocola, etc.). Bij Yoghurt Barn krijg je je yoghurt in een mooie weckpot van gerecycled glas of biologisch afbreekbare To-Go beker. Bij yoghurt Barn houden ze van duurzaam. Zo is de Barn van FSC-gekeurd hout, de verlichting voornamelijk van LED, werken ze met groene stroom en CO2-neutraal gas en kun je op het toilet met een gerust groen hart je billen afvegen: het toiletpapier is Cradle2Cradle gecertificeerd.

De barn is lekker licht en er hangt een relaxte sfeer. Wij gaan voor een healthy treat: frozen yoghurt met bosbessen, frambozen, walnoten en kokosvlokken. Loei lekker, zoals ze bij Yoghurt Barn zeggen.

Yoghurt Barn Neude
Vinkenburgstraat 15
3512 AA Utrecht

Maandag t/m woensdag 08:00u – 20:00u
Donderdag t/m vrijdag: 08:00 – 21:00 uur
Zaterdag: 09:00u – 21:00u
Zondag: 11:00u – 20:00u

Sinds deze maand ook in Amsterdam:

Yoghurt Barn de Pijp
Eerste van der Helststraat 80
1072 NZ Amsterdam

yoghurtbarn4

yoghurtbarn7

frozenyoghurt

yoghurtbarn6

 

 

yoghurtbarn1

 

Tags from the story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.