Van hardlopen naar borstcrawl zwemmen

Oké, dat ik enthousiast ben over zwemmen als sport om gezond en fit te blijven, behoeft geen uitleg. Het is een full body workout, waarbij je werkt aan conditie én kracht. Win-win dus! Daarom laat ik geen moment onbenut om anderen enthousiast te maken voor deze sport. En dus was het tijd voor de dames van de GirlsLove2Run crew om de hardlooptight eens te verruilen voor een badpak; tijd om borstcrawl te leren zwemmen!

Ik zei het al eerder; zwemmen doe je in een badpak, een bikini is echt een no-go. Dus hijst de hele crew zich in een strakke Speedo! Denk je dat een badpak voor oude vrouwen is? Dan heb je het helemaal mis! In dit snelle pak met speciale core stabilizer zie je er niet alleen super uit, maar ga je ook nog eens als een speer door het water. De speciale compressiepanelen in dit zogenaamde ‘body positioning’ badpak én speciale borstondersteuning zorgen ervoor dat je bewuster bent van je core en die automatisch beter aanspant. En dat is nu juist de basis voor een goede zwemhouding!

zwemmen

Aangekomen in het Sloterparkbad staan Olympisch zwemmers Bas van Velthoven en Nick Driebergen van Personal Swimming ons al op te wachten. De heren staan voor een uitdaging: ruim 20 hardloopmeiden in anderhalf uur tijd de basisbeginselen van de borstcrawl bijbrengen…

Voor mij gesneden koek, maar voor mijn crewies andere koek! We deden drills voor de houding, beenslag en armslag. Met plankjes en pull buoys (een soort beendrijvers) deden we specifieke oefeningen in het water. Drijven, beenslag oefenen, met één arm borstcrawl zwemmen… Stap voor stap kwamen we van een hardloop-crew steeds dichterbij een zwem-crew! Aan het einde van de training werden er dan ook serieuze banen borstcrawl gezwommen. En goed ook!

Na de pittige oefeningen en het zwemmen genoten we moe maar voldaan van een verfrissende VitaCoco. Ook kregen we een goodiebag van Body & Fit mee! Die zak proteïnekoekjes ging op de weg terug gauw open!

De meiden gingen als een speer. En nog belangrijker; ze vonden het hartstikke leuk! Je komt er pas achter hoe leuk iets is door het het ook echt daadwerkelijk te doen.

Dus wat jij? Ga jij ook een keer voor een stevige zwemsessie?

Wil jij ook zo’n fancy en functioneel Speedo badpak? Je bestelt het eenvoudig online! Wil je meer informatie over borstcrawl lessen in regio Amsterdam? Check dan de site van Personal Swimming. Liever borstcrawl leren in regio Rotterdam? Neem dan contact op met ons

zwemmen
Eerst de beenslag oefenen op de kant
zwemmen
Goed opletten als Bas en Nick uitleggen wat we moeten doen
zwemmen
Bas laat zien hoe de armslag moet
zwemmen
Jaaaaaaa, borstcrawl :)
Body&Fit
Die zakjes met proteïne koekjes gingen snel open na de training
goodiebag
Samen met @fitgirlchris geniet ik eerst nog even van een DoorMeal
zwemmen
We had fun!!

Meer zwemmen:
Zwemmen, een HIIT sessie
Zwemmen op vakantie: 5 tips
Zwemmen en etiquette: 8 tips
Zwem fails. Plus de oplossingen!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.