vega curry

Een doordeweeks receptje op Instastories (volg je ons eigenlijk al op Instagram?) en ja hoor, de vragen over het recept stroomden binnen. U vraagt, wij draaien! Het recept is easypeasy (ben je van ons gewend hè) en smaakt heerlijk na bijvoorbeeld een lekkere workout. Curry wordt wel eens gezien als een winters recept, maar wij vinden juist zo’n hartverwarmende maaltijd ook heerlijk op een summer day!

Verwarm wat olie in een pan en voeg hier het fijngesneden uitje en de geperste knoflook aan toe. Laat het lekker even zacht worden. Voeg nu ook de kruiden toe: gember, curry madras, peper en zout en een schep tomatenpuree. Laat het allemaal even goed met elkaar mengen.

Knijp de tofu even uit en dep het af met wat keukenpapier om het overtollige vocht te verwijderen. Snijd de tofu in blokjes en bak het aan in de ‘boemboe’ die je zojuist zelf gemaakt heb. Voeg nu ook de zoete aardappel (in blokjes) toe en de wortel en paprika. Roer alles goed om. Voeg nu een blikje kokosmelk toe en voeg nog een half blikje water toe.

Doe een deksel op de pan en laat dit geheel een half uurtje lekker zachtjes pruttelen. Roer af en toe om. Na een half uurtje is alles gaar, laat het geheel nu nog even rusten, dan dikt de saus nog verder in. Helemaal lekker als je dit gerecht ’s morgens of ’s middags al maakt en ’s avonds pas eet, dan wordt de saus wat dikker en trekken alle smaken er goed in!

Wij eten deze curry graag met een schepje zilvervliesrijst en een gekookt eitje. We maken ‘m af met een schep edamame boontjes. Huppa, een zeer eiwitrijke maaltijd, smullen maar!

Shoppinglist
2 zoete aardappels
3 wortels
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1 blok tofu
geraspte gember (of 2 tl gemberpoeder)
1 el curry madras (wij zijn fan van de kruiden van Jonnie Boer)
1 blik kokosmelk
1 el tomatenpuree
peper & zout naar smaak
erbij: zilvervliesrijst, gekookt ei en edamame

Meer lekkers:
Koken in een kwartier: 10 lekkere én gezonde recepten
7x recepten met avocado
Bonensalade met tonijn
Courgette fritters
Groene salade met asperges, courgette, doperwten en mozzarella

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *