Veilig hardlopen: 4 handige apps

Jee, het is ’s avonds weer langer licht! Fijn als je nog een lekker stuk wilt gaan hardlopen na je werk. Je kunt er natuurlijk van alles aan doen om zichtbaar en veilig te zijn tijdens je run, maar als je alleen loopt is het ook best fijn om het thuisfront op de hoogte te houden. Met sommige sport apps kun je de mensen thuis heel gemakkelijk op de hoogte houden van waar je bent. Met deze apps ben je zichtbaar voor het thuisfront en kun je veilig hardlopen!

Garmin FitGarmin Connect of Garmin Fit
Heb je een vrij uitgebreide Garmin sportwatch? Dan wordt live tracking een fluitje van een cent. Met de Garmin Connect app of met de Garmin Fit app stuur je de ‘achterblijvers’ per mail (of zelfs met Garmin Fit via Twitter of Facebook) een handige link waarmee ze jouw activiteit tot op de detail kunnen volgen. Je kilometers, de route, je hartslag… Veel info misschien, maar toch wel een veilig idee. En coachen van achter de computer was nog nooit zo gemakkelijk!

Garmin Connect / Garmin Fit
Gratis / € 0,99

GlympseGlympse
De gratis app Glympse is je ideale loopmaatje voor onderweg. Je kunt tot vier uur lang je locatie delen met de contacten in je telefoon. Jij loopt dus in alle ‘rust’ je duurloop terwijl ze je thuis helemaal kunnen volgen. Mocht je onverhoopt de weg kwijtraken, in een greppel stappen of over je eigen voeten struikelen, dan kan iemand je op de juiste locatie komen ophalen. Loop je vroeg in de ochtend of ’s avonds laat? No worries, laat ze thuis met je meelopen vanaf de bank!

Glympse
Gratis


RunSafeRunSafe
It’s all in the name, met deze app voel je je veilig! RunSafe heeft dezelfde functionaliteit als de meeste fitness apps met GPS. Je kunt je hardlooproutes (of roeimeters, of fietsrondjes of whatever!) bijhouden en je resultaten delen via social media. Met de betaalde versie verstuurt de app automatisch een sms naar je contacten wanneer je je run start en eindigt, handig! Nog zo’n slimme functionaliteit van deze app: de panic button. Wanneer je deze gebruikt ontvangen je contacten een waarschuwingssignaal dat niet te missen is.

RunSafe
Gratis versie en betaalde versie met sms-functionaliteit ($ 4,99 per maand)


RunkeeperRunkeeper
Glympse en RunSafe zijn nieuw, maar Runkeeper ken je waarschijnlijk wel. Al meer dan 30 miljoen gebruikers zetten regelmatig de Runkeeper app aan voor een rondje hardlopen, fietsen of wandelen. De gratis versie beschikt niet over de mogelijkheid om je run live te delen met je contacten, maar met de betaalde versie kan dit wel. Runkeeper ELITE stelt je met live tracking in staat om je vrienden te laten weten waar je bent en dus kunnen ze je vanaf de bank, of waar dan ook volgen. Eén van de voordelen van Runkeeper is dat je data gemakkelijk kunt delen van en naar andere platforms.

Runkeepe ELITE
Betaalde versie voor live tracking ($9,99 per maand of $39,99 per jaar)

Houd jij het thuisfront ook graag op de hoogte?

trailrunning3

Lees ook:
5 handige health apps
Fijne fitness apps
Samenwerking Nike+ met Garmin en TomTom
Thuis trainen: 4 online platforms

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.