Venkel in Amsterdam

Met een rommelende maag besluiten we de drempel over te stappen van het eerste eetzaakje dat we op onze route tegen komen. Per toeval zitten we ineens bij Venkel, een saladebar in De Pijp in Amsterdam. Toeval was nog nooit zo lekker en gezond. Deze hotspot is een kleine saladehemel voor iedereen die gezond en puur wil eten.

Bij Venkel draait alles om lokaal en biologisch. Onder het grote menubord staan houten kratten vol lokale groenten. De natuurlijke materialen van de inrichting geven een warme sfeer en de dames achter de balie groeten vriendelijk. Met de eerste stap binnen weten we het al: hier zitten we wel goed!

De keuze is moeilijk, want elke salade op het menu lijkt ons heerlijk. Om het nog moeilijker te maken, kun je ook volledig je eigen salade samenstellen. We kiezen voor Kruidig Oranje van het menu, een salade met pompoen, pastinaak, venkel, linzen, nagelkaas en hazelnoten. Mjam! De groenten komen allemaal van biologische boeren uit de buurt. We drinken een sinaasappel-wortel-gember sapje erbij, deze lunch is een echte vitamine boost!

Hoewel onze buikjes na de salade goed gevuld zijn, kunnen we een home made wortel-gember muffin met een kop koffie niet weerstaan. Wij zijn dol op amandelmelk in onze koffie, maar in Nederland kun je dat nog niet in veel zaken krijgen. Bij Venkel wel. En ze maken de amandelmelk ook nog eens zelf. Props!

De volgende keer dat wij bij Venkel binnen stappen is zeker geen toeval meer!

Venkel
Albert Cuypstraat 22
1072 CT Amsterdam
tel: 020 – 772 3198
www.venkelsalades.nl

dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur

Venkel Amsterdam

Venkel Amsterdam

Venkel Amsterdam

Venkel Amsterdam

Meer fijne hotspots in Amsterdam:
Restaurant As
Hartje Oost
Bedfort Stuyvesant
Marit’s Huiskamer
SLA
Cottoncake

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Foto header: Venkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.