3 redenen om de verwarming lager te zetten

We hebben in Nederland een Warmetruiendag, ja heus. Het is misschien maar één dag per jaar dat we massaal worden opgeroepen de verwarming een graadje lager te zetten, maar er zijn voldoende redenen om je verwarming lager te zetten op een meer structurele basis. Het is bijvoorbeeld beter voor je gezondheid!

1. Het is gezonder
De temperatuur in onze woning zegt niet alleen iets over je gevoel maar heeft ook daadwerkelijk invloed op je gezondheid. Zo loop je bij een continue temperatuur van boven de 25°C risico op hoofdpijn, (ongewone) vermoeidheid, duizeligheid, hartproblemen en zelfs uitdroging. Vooral oudere mensen en jonge kinderen zijn gevoelig voor te hoge temperatuur. Maar… té laag is ook niet goed. Want met de temperatuur daalt ook het vochtgehalte in de lucht waardoor je vochtproblemen in huis kunt krijgen en dat is dan weer niet zo goed voor je gezondheid. Sowieso is het slim om – zeker óók bij koude temperaturen buiten – regelmatig te luchten om zo te zorgen voor voldoende doorstroom en verse lucht.

2. Het is beter voor het milieu
Ja, je weet vast wel dat het beter is voor de wereld om de verwarming ietsje lager te zetten toch? Eén graad minder betekent gemiddeld 7% minder broeikasgassen. Op die manier kun je dus heel wat bereiken, ja ook jij! Zo kunnen we allemaal een klein steentje bijdragen tegen de klimaatopwarming.

3. Het is beter voor je portemonnee
En wat fijn; minder stoken betekent minder verbruik en dat betekent minder kosten! Je bespaart dus niet alleen energie, waarmee je bijdraagt aan de wereld en een goede gezondheid, maar ook geld. Kun je mooi weer een leuke sportoutfit van kopen! Bijvoorbeeld eentje die ook heel maatschappelijk en milieuverantwoord is!

Heb je het toch een beetje koud? Trek wat warms aan of… ga lekker bewegen. Daar krijg je het zeker warm van! :-)

Beeld header: Vivienne Magalie Photography

Lees ook:
Moving meditation
Écht rust in je hoofd, hoe doe je dat?
5 redenen om je workout te skippen
Is perfectionisme goed of slecht?
Waarom je van sporten gelukkig wordt

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.