Verwenontbijt: havermout met kardemom-gember peertjes

Ontbijt is toch echt een van onze favo maaltijden van de dag. En vooral als we lekker de tijd hebben om in alle rust te ontbijten. Bijvoorbeeld in het weekend, dan maken we er iets extra speciaals van en zetten we een écht verwenontbijt op tafel. Deze havermout met geroosterde peertjes met kardemom en gember is dan ook zeker een verwennerij!

Dat gember hartstikke gezond is wist je misschien al? Het geeft in ieder geval samen met de kardemom een heerlijk kruidige smaak aan dit ontbijt. Wij houden ervan! Door een drupje siroop toe te voegen aan dit verwenontbijt karameliseer je de peertjes en wordt het echt een feestje. Onze doordeweekse ontbijtjes zijn doorgaans vrij van siropen of honing, maar in het weekend mag dat best! :-) Wij gebruikten gembersiroop, maar je kunt ook agavesiroop, honing of dadelsiroop gebruiken.

Snijd de peer in partjes, de schil kun je gewoon laten zitten. Maak een dressing van de siroop, gember, kardemom, kaneel en olijfolie en roer het even goed door elkaar. Leg de partjes peer op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de partjes in met de dressing, je kunt bijvoorbeeld een kwastje of de achterkant van een lepel hiervoor gebruiken. Rooster de peer een kwartiertje tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Maak ondertussen de havermout. Vaak maken wij onze havermout helemaal met water, maar in het weekend kiezen we voor een extra romig (en eiwitrijk!) alternatief: melk. Je kunt bijvoorbeeld magere melk gebruiken of plantaardige melk als je niet goed tegen zuivel kunt. Verwarm de melk met het water, een snufje zout en de havermout op laag vuur totdat je een heerlijk romige en stevige pap hebt.

Ondertussen zijn de peertjes klaar! Schep de havermout in een kom, leg de partjes peer erop en voeg nog wat gebrokkelde pecannoten en een paar pompoenpitjes toe. Zoek een fijn en rustig plekje en geniet van jouw heerlijke verwenontbijt!

Shoppinglist (voor 1 verwenontbijt)
Voor de geroosterde peertjes:
1 kleine peer (rijp maar nog wel stevig)
1 scheutje olijfolie
1 scheutje natuurlijke siroop (wij gebruikten gembersiroop van The Ginger People)
1 tl kardemom
1 tl gemberpoeder
1/2 tl kaneel
Voor de havermout
125 ml (plantaardige) melk
125 ml water
5 el havermout
1 snufje zout
Voor garnering:
whatever you like! Pecannoten, pompoenpitten of amandelschaafsel. All good!

Meer lekkere ontbijtjes:
Proteïne pannenkoeken
gezond ontbijt: carrot top
Bircher muesli
Osawacake
10 smoothies voor een goede start

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *