5 goede redenen om een eitje te tikken

Eet je regelmatig ei? Good for you! Behalve dat eieren natuurlijk een prima proteïnebron zijn, hebben ze ook hartstikke veel voordelen voor je gezondheid. Ze zijn niet alleen goed voor je binnenkant, zoals je hart, maar ook voor je buitenkant, bijvoorbeeld je haar. Eieren hebben een tijd lang een slechte reputatie gehad vanwege angst voor hoog cholesterol en alles wat daarmee gepaard kan gaan. Maar meerdere onderzoeken wijzen uit dat regelmatig eieren eten heel goed voor je is en juist geen negatieve invloed heeft op het veroorzaken van hart- en vaatziekten of beroertes.

Maar er zijn meer redenen om een eitje te tikken:

1. Reflex to the max
Tyrosine, een aminozuur in eieren, helpt je bij het maken van snelle, reflexmatige reacties. Onderzoekers ontdekten dat de tyrosine je daadwerkelijk kan helpen in situaties zoals bijvoorbeeld autorijden, waar een onmiddellijke beslissing een groot verschil kan maken. Kun je wel wat scherpte gebruiken? Dan hoort een ei erbij!

2. Verminderd risico op kanker

De antioxidanten in eieren kunnen helpen om het risico van zowel kanker en hart- en vaatziekten te verminderen. Het koken van een ei halveert weliswaar de hoeveelheid antioxidanten, maar toch blijven er nog net zoveel over als in een appel. Appeltje eitje!

3. Under pressure

Een ei bevat natuurlijk veel eiwit. En dat eiwit helpt je bloeddruk verlagen, zelfs op dezelfde manier als bepaalde medicatie tegen hoge bloeddruk. Minder kans op hoge bloeddruk betekent minder kans op hartkwalen. Bijkomend voordeel dus!

4. Bye bye snack attack
Het eten van een eiwitrijke maaltijd zorgt langer voor een verzadigd gevoel. Hierdoor kun je snack attacks beter bedwingen. Veel trek tussendoor en moeite om van het lekkers af te blijven? Eet dan een ei bij je ontbijt of lunch. Eitje toch?!

5. Goede kuikens

Eieren zijn eigenlijk een must voor zwangere vrouwen… Ze zitten namelijk vol choline, een B-vitamine die groeiende baby’s nodig hebben voor essentiële ontwikkeling van de hersenen. Deze vitamine blijkt ook verbonden met een lager risico van psychische stoornissen bij kinderen, syndroom van Down en dementie. Dus zwanger? Tik een eitje!

Wij letten wel altijd op welke eitjes we kopen, zodat we weten dat ze kippen komen die de ruimte hebben om lekker vrij te lopen. Tik jij ook graag een ei?

Lekkere recepten met ei:
Proteïne pannenkoeken
Hartige havermout met ei
Snelle frittata met spinazie en tomaat
Warme eiermuffins
Omelet met avocado, hummus en zalm
Hartige boekweitpannenkoeken met zalm en spinazie

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.