5 goede redenen om een eitje te tikken

Het is bijna Pasen en wellicht eet je dan een eitje meer dan normaal. Doen! Want eieren hebben hartstikke veel voordelen. Ze zijn niet alleen goed voor je binnenkant, zoals je hart, maar ook voor je buitenkant, bijvoorbeeld je haar. Eieren hebben een tijd lang een slechte reputatie gehad vanwege angst voor hoog cholesterol en alles wat daarmee gepaard kan gaan. Maar meerdere onderzoeken wijzen uit dat regelmatig eieren eten heel goed voor je is en juist geen negatieve invloed heeft op het veroorzaken van hart- en vaatziekten of beroertes.

Maar er zijn meer redenen om een eitje te tikken:

 1. Reflex to the max
  Tyrosine, een aminozuur in eieren, helpt je bij het maken van snelle, reflexmatige reacties. Onderzoekers ontdekten dat de tyrosine je daadwerkelijk kan helpen in situaties zoals bijvoorbeeld autorijden, waar een onmiddellijke beslissing een groot verschil kan maken. Kun je wel wat scherpte gebruiken? Dan hoort een ei erbij!
 2. Verminderd risico op kanker

  De antioxidanten in eieren kunnen helpen om het risico van zowel kanker en hart- en vaatziekten te verminderen. Het koken van een ei halveert weliswaar de hoeveelheid antioxidanten, maar toch blijven er nog net zoveel over als in een appel. Appeltje eitje!
 3. Under pressure

  Een ei bevat natuurlijk veel eiwit. En dat eiwit helpt je bloeddruk verlagen, zelfs op dezelfde manier als bepaalde medicatie tegen hoge bloeddruk. Minder kans op hoge bloeddruk betekent minder kans op hartkwalen. Bijkomend voordeel dus!
 4. Bye bye snack attack
  Het eten van een eiwitrijke maaltijd zorgt langer voor een verzadigd gevoel. Hierdoor kun je snack attacks beter bedwingen. Veel trek tussendoor en moeite om van het lekkers af te blijven? Eet dan een ei bij je ontbijt of lunch. Eitje toch?!
 5. Goede kuikens

  Eieren zijn eigenlijk een must voor zwangere vrouwen… Ze zitten namelijk vol choline, een B-vitamine die groeiende baby’s nodig hebben voor essentiële ontwikkeling van de hersenen. Deze vitamine blijkt ook verbonden met een lager risico van psychische stoornissen bij kinderen, syndroom van Down en dementie. Dus zwanger? Tik een eitje!

Tik jij ook graag een ei?

Lekkere recepten met ei:
Warme eiermuffins
Omelet met avocado, hummus en zalm
Banana pancakes met blauwe bessen
Hartige boekweitpannenkoeken met zalm en spinazie

Bron: huffingtonpost.com / Afbeelding: smerete.com

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *