Villa Augustus in Dordrecht

Eet een verse salade uit eigen tuin, maak een wandeling door de moestuin, haal vers gebakken brood in de Markt, drink een biologisch wijntje op het terras en slaap in de watertoren. Alleen voor Villa Augustus zou je naar Dordrecht gaan.

Biologisch en duurzaam
Villa Augustus ligt net buiten het centrum op een voormalig drinkwaterterrein. Als we op een zonnige dag het terrein op lopen, komen we binnen in de Markt. Hier kun je kopen wat in Villa Augustus wordt gemaakt en gebruikt, zoals vers zuurdesembrood, taarten en koekjes, confitures, groenten, olijfolie, bloemen en wijn. Je vindt er elke keer weer wat nieuws, want het aanbod wordt bepaald door de seizoenen. Het is geen verrassing dat Villa Augustus zoveel mogelijk met biologische en duurzame producten werkt.

Ongedwongen
Als we verder lopen staan we in het restaurant. In de open keuken zijn koks druk bezig met de voorbereidingen voor het diner en er hangt een ongedwongen sfeer. We lopen door naar buiten en maken een rondje door de moestuin en bloementuin en nemen een kijkje in de kas met citroenbomen. Dan gaan we op het terras zitten, bestellen een drankje en genieten van de rust en het fijne uitzicht.

Keuze is reuze
De zon gaat onder en het begint wat af te koelen. Gelukkig kunnen we aan tafel! We kijken op de menukaart en op het krijtbord boven de keuken waarop gerechten staan die bijna dagelijks wisselen. De keuze is reuze! We gaan voor een salade, Bottarga van scholfilet met paddestoelen en bloemen, en de man gaat voor eend. Allemaal even fijn van smaak. Een hapje van de chocoladetaart gaat er nog net bij. Mmm!

Bij Villa Augustus kun je ook heerlijk ontbijten en lunchen. Nog geen plannen dit weekend? Villa Augustus is een tripje naar Dordrecht zeker waard!

Villa Augustus
Oranjelaan 7
3311 DH Dordrecht
www.villa-augustus.nl

maandag tot en met donderdag: 07:00 -24:00 uur
vrijdag: 07:00-1:00 uur
zaterdag: 08:00-1:00 uur
zondag: 08:00-24:00 uur

Villa Augustus Villa Augustus IMG_6774.JPG

Villa Augustus Villa Augustus
Villa Augustus Villa Augustus

Meer fijne hotspots:
Bittersweetz in Den Haag
Meneer Chocola in Scheveningen
Baker & More in Rotterdam
The Breakfast Club in Amsterdam

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.