De beste voorbereiding voor een obstacle run

Tarek Othman, The Bootcamp Club
Tarek Othman, The Bootcamp Club

Ploegen door de modder, netten opklimmen, tijgeren, monkeybars en klimmen over muurtjes; veel sporters willen naast hardlopen meer hun eigen lichaamskracht gebruiken. Obstacle runs worden dan ook steeds populairder in Nederland. Een obstacle run bestaat uit allemaal activiteiten waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen. Voordat je hier aan mee doet is het belangrijk dat je je er goed op voorbereidt. Maar hoe pak je dit aan? Bootcamp-trainer Tarek geeft jou de volgende tips:

  • Verzamel een leuke groep mensen die samen met jou de uitdaging aan wil gaan.
  • Zoek een uitdagend parcours dat geschikt is voor ieder niveau.
  • Neem de tijd om te trainen. Train door middel van bootcamp, interval-trainingen en niet te vergeten kracht-trainingen.
  • Binnen acht weken kun jij jezelf klaar stomen voor een obstacle run. Zorg ervoor dat jij in deze acht weken elke week twee keer een bootcamp-achtige training volgt en  keer per week een duurloop doet.
  • Draag de juiste kleding. Bijvoorbeeld een legging en een longsleeve, het kan behoorlijk koud zijn. Oh ja, mannen in leggings.. lees hiervoor het stuk do’s & dont’s tijdens je eerste bootcamp training.
  • Het allerbelangrijkste advies: Geniet ervan! Wees niet te streng voor jezelf en geniet van de gezelligheid. En eindig met een glimlach!

Nog één extra tip: het is mogelijk om alternatieven te nemen tijdens een obstacle run. Mocht er een bepaald onderdeel zijn dat je liever overslaat (bijvoorbeeld eentje waarbij je onder stroom gezet wordt), pak dan je kans en ga voor wat extra burpees.

Enjoy & have fun!

The Bootcamp Club

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met The Bootcamp Club.

Meer lezen:
Go bootcamp! 8 weken aan de bak
3x goede stretches voor hardlopers
Sporten tijdens je zwangerschap
Heb jij wel eens triatlonkriebels gehad?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.