Waarom steeds meer vrouwen fietsen

Steeds meer vrouwen ontdekken fietsen als sport. Een groeiend aantal dames pakt de racefiets of mountainbike voor een lekkere training in de buitenlucht. Niet gek dus dat er nu ook een fietsmerk is speciaal voor vrouwen. Het merk LIV is ontwikkeld voor vrouwen en door vrouwen en tot stand gekomen vanuit het idee dat de fietsbehoeften van vrouwen écht afwijken dan die van mannen. Waarom is wielrennen nu eigenlijk zo fijn?

Waarom vrouwen wielrennen ontdekken
Fietsen is een heel ontspannen manier van sporten. Het is allereerst een goede workout. Zo neemt je uithoudingsvermogen toe, train je je beenspieren en stimuleer je je metabolisme. Bovendien is het heel toegankelijk (iedereen kan het en het kan altijd en overal) en de spierbelasting is laag. En dat terwijl je ondertussen heerlijk van de buitenlucht en omgeving geniet. Een perfecte combinatie van inspanning en ontspanning dus en ideaal om je hoofd leeg te maken!

I want to ride my bicycle
Fietsen is ook een sociale manier van trainen en bewegen. Fietsen en kletsen; dat gaat eigenlijk heel goed samen! En dat spreekt veel vrouwen natuurlijk wel aan. Ook is het een prima manier voor actief herstel: lekker rustig trappen, bewegen en toch herstellen. Het is misschien even wennen aan het schakelen en de dunne bandjes, maar no worries, je voelt je snel genoeg vertrouwd op de racefiets. Laat het gezellige toeren maar beginnen!

Meet LIV
Omdat vrouwen andere verhoudingen hebben dan mannen is het wel zo fijn als een fiets daar op afgesteld is. LIV is het enige specifieke vrouwenfietsmerk ter wereld. Het is voortgekomen uit de kennis en technologie van fietsmerk Giant en heeft zich volledig toegelegd op de vrouw. Dit betekent dat LIV bij de ontwikkeling van hun fietsen naar de zogeheten fit, form en function kijkt. Zo hebben de fietsen een korter frame, ligt het zwaartepunt anders, hebben ze een ander zadel, maar is bijvoorbeeld ook het stuur korter. Daarbij is natuurlijk ook gekeken naar de looks van zowel de fiets als de kleding. We willen immers wel beautiful fit op de fiets zitten, toch?

Fietsen als lifestyle
Tijdens een Saturday Morning Ride maakten we kennis met LIV, dat meer wil meer zijn dan alleen een fietsmerk. Ze willen alle fietsende vrouwen (wielrenners, mountainbikers én triatleten) uitdagen hun grenzen te verleggen. Met #LIVbeyond proberen ze vrouwen te stimuleren de fiets te pakken, de wereld te ontdekken en hen zo in laten zien dat ze tot heel veel in staat zijn. En ik als ware wielerfanaat kan het alleen maar beamen: ladies, go get a bike! Het is werkelijk een geweldige manier om buiten te zijn, de wereld te ontdekken en jezelf in het zweet te werken.

Lijkt het je eng om de fiets op te stappen of ben je op zoek naar vrouwelijk gezelschap? LIV organiseert regelmatig fietstochten speciaal voor vrouwen en geschikt voor ieder niveau. De CFO van LIV verwoordt het mooi: each ride is an unexpected journey…

LIV event

LIV event

Meer lezen:

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

The following two tabs change content below.

Tessa Linssen

Product Manager PowerBar op NutriSense
Tessa Linssen is triatlete en werkt als Marketing & Communicatie Manager bij de Johan Cruyff Foundation. Deze vrolijke en stralende iron woman heeft een doorzettingsvermogen waar je 'u' tegen zegt en geeft tips over haar favoriete sporten: hardlopen, fietsen en zwemmen.

Laatste berichten van Tessa Linssen (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.