Waarom steeds meer vrouwen voetballen

Stel je voor: zondagochtend eerst heerlijk ontbijten met een kom warme havermout en vervolgens  spetteren op het voetbalveld! Dat het ontzettend veel voldoening geeft om samen met tien andere fanatiekelingen zowel sociaal als fysiek bezig te zijn blijkt uit de enorme vlucht van vrouwenvoetbal. Inmiddels is vrouwenvoetbal met 140.000 leden de één na grootste vrouwenteamsport in Nederland. Waarom is vrouwenvoetbal ineens zo populair?

Voor iedere speelster een plek
Iedereen kan voetballen, jij dus ook! Er zijn namelijk elf posities in het veld, waarbij verschillende karakters een pré zijn. Ben je razendsnel? Dan sta je als buitenspeler goed op je plaats. Ligt het fysieke en tactische gedeelte je meer, dan ben je een achterhoede speelster à la Daphne Koster. Zo zijn er nog negen posities die misschien wel bij jou passen. Tip: ga naar je plaatselijke voetbalclub, leen een paar voetbalschoenen en probeer alle posities een keer uit!

Naar een hoger niveau
Inmiddels kunnen vrouwen bij meer dan 2000 verenigingen in Nederland voetballen. De KNVB investeert meer geld in vrouwenvoetbal, waardoor jouw niveau, het niveau van de talententeams en de Oranje Leeuwinnen stijgt. Nederland is zelfs op de FIFA ranking van de 15e naar de 11e plaats gestegen!

De vrouwelijke  Robin van Persie
Ook krijgen de Oranje Leeuwinnen veel media-aandacht. In juni 2015 laten ze hun tanden zien op het WK! De spotlight is gevestigd op het jonge, maar veelbelovende talent Vivianne Miedema. Net zoals Robin van Persie, maakt ook zij met haar flitsende bewegingen en modieuze voetbalschoenen veel doelpunten. De Oranje Leeuwinnen zijn dan ook de idolen van de nieuwe generatie voebalsters.

Niet alleen rozengeur en maneschijn
Dé Nederlandse topclub in het vrouwenvoetbal is FC Twente. Met zelf opgeleide speelsters hebben zij al tweemaal achtereen de BeNe League gewonnen! Ondanks de stijgende populariteit van het vrouwenvoetbal is het niet alléén rozengeur en maneschijn. FC Twente moet bezuinigen en stopt met de vrouwentak. De vrouwen van FC Twente gaan over in een stichting en moeten zelf voor de benodigde financiële middelen zorgen. Voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal zijn investeerders dan ook een echte must!

Vicieuze cirkel
De populariteit van vrouwenvoetbal is dan ook een vicieuze cirkel, in positieve zin! Hoe meer media-aandacht, hoe meer er geïnvesteerd kan worden en hoe hoger het niveau wordt. Alleen die opwaartse lijn kan leiden tot voldoende financiële middelen en een gedegen basis, zodat clubs kunnen blijven bestaan en verder kunnen ontwikkelen. Ook jij kunt deel uitmaken van de nieuwe, vrouwelijke voetbalwereld. Trek jij de stoute voetbalschoenen aan?

Vrouwen voetballen

Lees ook:
Barre workout
Thuis trainen? 4 online platforms op een rij
Hoe sporten je slimmer maakt
Vijf redenen om samen te sporten

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.