Warm én fris: doperwtensoep met munt

Soep is lekker, voedzaam en snel klaar. Deze frisse soep kun je eten als voorgerecht, lunch, maar ook als hoofdgerecht. Eet er dan een dikke snee volkoren- of speltbrood bij.

Fruit de ui en knoflook ca. 10 minuten in olijfolie op laag vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Doe de doperwten erbij en laat ze 5 minuten meekoken. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Voeg de munt en citroenrasp toe en pureer de soep met een staafmixer. Doe de kwark in een kom en roer er de bieslook en peper door. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met olijfolie, peper uit de molen en een eetlepel van het kwarkmengsel.

Shoppinglist
Voor 4 personen heb je nodig:

– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 500 gram doperwtjes (zelf gedopt of uit de diepvries)
– 2 blokjes groentebouillon
– 4 takjes munt
– verse bieslook, fijngehakt
– 1 citroen
– 4-5 el kwark
– olijfolie
– peper

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *