Wat kwam er terecht van mijn sportieve doelen?

We zitten in de laatste maand van het jaar en dat betekent dat bijna iedereen even terug kijkt naar het afgelopen jaar. ik weet nog goed dat ik mijn sportieve doelen met jullie deelde voor 2017. Altijd mooi en leerzaam terug te kijken en te zien wat er nou echt terecht kwam van mijn sportieve doelen!

CrossFit: Njoya Finale & CrossFit Open
Ja hoor, ik deed mijn eerste CrossFit finale everrrr en dat was echt te gek! In The Box in Amsterdam streed ik samen met mijn buddy om de WODs zo goed mogelijk door te komen. Met een 7e plek (wauw!) en een dag vol fun was dit een super start van mijn sportjaar!

In maart staat de CrossFit wereld altijd een beetje op zijn kop. Dan is namelijk de CrossFit Open, een 5-weekse wereldwijde Qualifier (in aanloop naar de CrossFit Games) waar iedereen aan mee kan doen. Net als in 2016 deed ik ook in 2017 weer mee. Voor mij staan die weken gelijk aan 5 weken sportplezier, grenzen verleggen en gezelligheid met de community. Kortom: maart was een prima maand!

Hardlopen: The Big Apple & Mont Blanc
We gingen naar New York en dus wilde ik graag gaan hardlopen door Central Park. Maar… Dat kwam er dus niet van! We liepen weliswaar vele kilometers, maar allemaal op wandeltempo. Toch was de trip naar New York nog behoorlijk sportief. Ik trainde in de gym onder onze AirBnB (wow, wat een luxe!) en koos voor iets totaal nieuws: een roei workout! Stilzitten was er dus niet bij in The Big Apple!

In de zomer trok ik vervolgens met mede avonturiers en outdoor lovers Geranne, Joanne en Tjeerd naar de Mont-Blanc. Daar liepen we een trail run van 10 kilometer. Prachtig maar heftig! Voor mij was het een prima stukje voorbereiding op dat wat later in het jaar nog kwam op loopgebied. Als trail rookie genoot ik met volle teugen: wat een te gekke trip was dat. Zoek je ooit een leuke trail run, dan is dit zeker een aanrader!

Zwemmen: 010 City Swim
Behalve lekker om 7:00 uur het zwembad in plonzen voor een earlybird zwemsessie stond dit jaar ook het buitenwater op het programma. Voor de 010 City Swim dook zelfs deze chloor junkie het water in, want een zwem event in je eigen voortuin, dat laat je natuurlijk niet aan je voorbij gaan. Op een prachtige dag (maar het water was wel koud haha!) dook ik voor 1,5 km de Stadsdriehoek in en het was te gek!

Triatlon: WK Triatlon Age Groups Rotterdam
Dit kan je bijna niet zijn ontgaan. De hele zomer heb ik hard getraind (en alles gedeeld!) om me voor te bereiden op het WK Triatlon voor Age Groups in Rotterdam. Dit was mijn grote sportdoel voor dit jaar. Nailed it! Hoewel de weg er naartoe op sommige punten zeker zwaar was, heb ik ont-zet-tend genoten van de race. Met een tijd sneller dan gehoopt, een prachtige ranking, geweldige support en vooral heel veel raceplezier in mijn eigen stad was dit de kers op mijn sportjaar-taart!

Kortom, bijna al mijn sportdoelen zijn ‘ingelost’. Tijd om na te gaan denken over volgend jaar…. Natuurlijk zal ik ook gauw weer de sportieve doelen voor 2018 met jullie delen!

Met beeld van: Erwin & Vivienne Magalie Photography 

Meer sport:
Kan iedereen een sportliefhebber worden?
Deze sporten kun je prima in de winter doen
Zo zorg je goed voor je hardloopschoenen
Nu het triatlon seizoen voorbij is
Let’s go outside: deze workout doe je lekker zelf!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.