Wat niemand je vertelt over crossfit (sh*t I peed my pants)

Sixforty Club Games at the Sixforty CrossFit Wildhearts gym in Rotterdam

Ik heb een nieuwe liefde! En hoewel de aanleiding van deze prille liefde niet zo leuk was – een hardloopblessure – is het effect meer dan positief. Ik ben ben head over heals op een nieuwe sport: crossfit. Ik kan je nu dus een jubelverhaal vertellen over mijn crush, maar dat doet bijna iedereen al. En net als met elke liefde is er ook een naakte waarheid. Soms zijn dat poepverhalen, so be it. Jij verdient de waarheid. Dit is wat niemand je vertelt over crossfit.

Peeee time
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen… Doe genoeg double unders en je gaat vanzelf een keer in je broek plassen! I kid you not. Wij vrouwen hebben daar soms last van bij hoge druk op de blaas. Dus je springt, springt, springt alsof het een lieve lust is. Je houdt je core aangespannen als een malle, anders gaat het mis. En dan, ja hoor, oeps! Voel je toch ineens een paar drupjes ontsnappen… Fijn, hoef je niet in de bosjes te kakken tijdens je marathontraining, dan zit je wel met een natte slip na je crossfit WOD… Oké, na deze onthulling wordt het wel minder erg hoor.

Zweepslagen
Hoewel… Ik weet niet of je zweepslagen minder erg vindt dan in je broek plassen. Anyway, die double unders zijn niet voor mietjes. Je oefent je suf om er zoveel mogelijk achter elkaar te kunnen doen en dus spring je ook mis. Vaak. Heel vaak. En zo’n speed rope is nogal nasty! Dus je kunt rekenen op knalrode striemen op je benen en onderarmen. Leg dat maar eens uit op je werk…

Blauw is je nieuwe kleur
Alsof rode striemen nog niet genoeg zijn, kun je rekenen op een flink aantal blauwe plekken. Zie je een vrouw met blauwe plekken op haar sleutelbeen? Crossfit! Iemand in korte broek op straat met op beide bovenbenen blauwe plekken, exact op dezelfde hoogte? Crossfit! Blauwe plekken op de schenen? Crossfit! Oh, how charming!

Afkortingen, WTF
WOD, AMRAP, AHAP, EMOM, HSPU’s, T2B… Volg je het nog? Bij je eerste proefles duizelt het je! Crossfitters praten in afkortingen. Handig als je weet waar het over gaat, maar je zult de eerste niet zijn die met vragende ogen achter blijft. Dan nog maar niet te spreken over alle namen van de bewegingen. Of van de workouts, zoals ‘The Girls’: “Oh nee, we hebben Cindy vandaag.” Wat?! Remember: Google is your best friend!

Poezelige handjes
Neem maar afscheid van je poezelige handjes. Je krijgt niet alleen eeltbulten als het Himalaya Gebergte, maar kunt ook rekenen op blaren en zulke kapotte handen dat je jezelf bijna zielig gaat vinden. Handverzorging was nog nooit zoveel werk…

Gainz
Van crossfit krijg je spiermassa. Take it, or leave it. Dat betekent dat je er niet slanker of lichter van wordt. Je wordt zwaarder en krijg guns. Dus als je lastig gevallen wordt, laat je gewoon even je spierballen zien. Opgelost! ;-)

Liefde maakt blind, toch? Hoe dan ook, ik neem het allemaal voor lief. Want deze liefde maakt me fitter en sterker dan ooit en bezorgt me onwijs veel plezier. Daar plas ik graag voor in mijn broek.

Sixforty Club Games at the Sixforty CrossFit Wildhearts gym in Rotterdam

Oh ja nog iets: je staat NOOIT charmant op de foto. Maar ja, who cares?! Beeld: Erwin van Leeuwen tijdens de Sixforty Crossfit Wildhearts Club Games.

Meer blogs:
Glow’s food favorites
Glow’s guilty pleasures
10 vragen aan… de mannen!
Van hardlopen naar borstcrawl
Vragen die je krijgt als je voor een marathon traint

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

11 Comments

  • Hahah heerlijk eerlijk! En nee; charmant op de foto staan is anders; maar hij is wel prachtig! Ik hou van sportfoto’s in-the-moment!

  • Ja ik ook! Maar wel even een drempel over om ze openbaar te maken… ;)

  • Wat zonde dat je er graag voor in je broek plast, want het is niet nodig en je moet het zeker niet normaal vinden! Het gaat niet om het aanspannen van je core als een malle maar om een goede functie en samenwerking met je bekkenbodemspieren!!

  • Uiteraard moet je dit artikel met een dikke knipoog lezen. En een paar drupjes overkomt de beste, zo is me inmiddels duidelijk! ;-)

  • Oeh! Kijk maar uit, voordat je het weet ben je net zo ‘in love’ als ik! ;) Ondanks al deze dingen die (eerder) niemand je vertelde. Heel veel plezier, enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.