Wintergroenten: 7 favorieten

Hoewel de winter niet in alle opzichten iets is om naar uit te kijken, zijn er wel degelijk ook dingen waar we heel blij van worden. Wintergroenten bijvoorbeeld! De winkels en marktkramen liggen er vol mee. Onze 7 favorieten!

Pompoen
We zijn dol op pompoen! We maken er onze favoriete soep van, maar de veelzijdigheid van pompoen is reuze: ovenschotels, puree, salades, brood, you name it!

Venkel
De anijsachtige smaak doet denken aan winterse avonden waarbij je met een kop warme melk of thee met anijs bij het haardvuur zit. Venkel is heerlijk om rauw te verwerken in salades en sapjes, maar ook zalig uit de oven.

Schorseneren
Ze zien er misschien een beetje onaantrekkelijk uit, maar de aardse smaak past prima bij de winter. Lekker door een groentegerecht of heerlijke puree.

Boerenkool
Zodra de verse boerenkool weer te krijgen is slaan we deze superfood in voor onze smoothies, salades en vega schotels. Of maak eens boerenkoolchips op een winterse avond. Gezond snacken!

Koolraap
Je kunt er frietjes van maken, maar ook gekookt of gestoofd heeft deze groente een heerlijk zachte en zoetige smaak. Doet het goed met hartige tegenhangers, vleesgerechten of Italiaanse kruiden. Rauw heerlijk in een salade met wortel en appel.

Knolselderij
De knolselderij is ook zo’n typische wintergroente waar je verschillende kanten mee op kunt. Lekker traditioneel in een soep of puree, in goed gezelschap bij een stukje wild, maar ook verrassend goed rauw te gebruiken in een salade of als lasagnebladen.

Spruitjes
Niet iedereen is fan van de minikooltjes, maar we love them! Heerlijk om soep van te maken. Of wat dacht je van een roerbakgerecht of bijzonder stamppotje?

Wat is jouw favoriete wintergroente?

Spruitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *