Witlofsalade met sinaasappel, walnoot en feta

Witlof van Hollandse bodem kun je het hele jaar krijgen. Deze frisse salade staat in 10 minuten op tafel. Heerlijk als lunch, maar ook als bijgerecht. Kinderen die niet van witlof houden, vinden deze salade meestal ook lekker.

Maak de witlof schoon en snijd fijn. Was de appel, pel de sinaasappel en snijd in stukjes. Doe de witlof, stukjes appel en sinaasappel in een schaal. Maak de dressing en meng met de salade. Verdeel de salade over 2 borden en strooi de feta en walnoot erover.

Shoppinglist (voor 4 personen)
– 4 stronkjes witlof
– 2 grote sinaasappels
– 2 appels
– 100 gram feta
– 2 handjes walnoten
– optioneel: 2 handjes rozijnen

Voor de dressing:
– 1 el kwark of yoghurt
– 1 tl mosterd
– 1 tl mayonaise
– 1 tl honing
– scheutje citroenolie

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *