Road 2 WK Triatlon: tegenwind!

Het was een bijzondere week… Met nog 6 weken te gaan lig ik prima op schema, maar moest ik afgelopen week wel wat inleveren op mijn trainingen. Ik had een persoonlijk verlies te verwerken – mijn zwemtrainer overleed – en aan het einde van de week was mijn training door de weersomstandigheden superzwaar. Tegenwind deze week, in meerdere opzichten…

Maandag: een goed begin!
De week begint met zwemmen en dat is voor mij eigenlijk de beste manier om de week te starten. Het binnenbad is weer open en hoewel ik het buiten zwemmen echt ga missen merk ik wel dat binnen alles soepeler en makkelijker gaat. Omdat ik zondag flink getraind heb zwem ik 2 km op een rustig duurtempo en wissel ik lekker een beetje af van slag. Zo ik ben wakker! Ik moet direct door naar afspraken buiten Rotterdam de hele dag, dus ontbijt in de trein met mijn chia pudding en een soja cappu. Ik kan er tegenaan!

Joanne en ik zijn samen de dag begonnen in het zwembad en staan aan het einde van de dag ook nog eens samen in de CrossFit box. Toch echt fijn hoor, zo’n tri-buddy! We doen weliswaar onze eigen trainingen, op onze eigen snelheid en niveau, maar het motiveert natuurlijk enorm! De WOD is zwaar (ja eigenlijk altijd haha!) en het is een mix van conditie (toes to bar en rennen) en zware deadlifts. Bij de switch van de zware lifts naar het rennen heb ik continu de fiets-loop-wissel in mijn hoofd. Niet wachten, maar doorlopen! Helemaal naar de getver maar zeer voldaan sluiten we de dag af. Dit was een goed begin!

Dinsdag: tempooooo
De wekker staat om 6:00 uur en om 6:15 sta ik buiten voor mijn intervaltraining. Ik zie er altijd een klein beetje tegenop, maar als ik dan heen en weer ren over die Maasboulevard dan ben ik helemaal in mijn hum. Ik doe vijf sets van 2 minuten tempo + 1 minuut hard. De laatste minuut gooi ik alles eruit wat ik nog in me heb. Heerlijk! Met 8 km op de klok en vermoeide benen kom ik thuis. Mijn werkdag kan beginnen!

Woensdag: weer spierpijn…
Ik heb wederom behoorlijk spierpijn van de CrossFit training van maandag. Sinds ik (veel!) minder CrossFit doe heb ik (veel!) méér spierpijn… De eerste meters in het zwembad voelen dan ook wat stroefjes aan – understatement! Maar na een paar honderd meter wordt het toch allemaal wat soepeler en na 2,8 kilometer met daarin een korte tempo set kan ik toch terug kijken op een prima training. Ik ga voor een healthy pancake ontbijt (OMG, lekkerrrrr!) en daarna aan de slag!

Het fietsen van de avond valt letterlijk en figuurlijk in het water want het is wederom heel slecht weer. Mijn hoofd staat er vandaag ook totaal niet naar, want morgen moet ik afscheid nemen van mijn trainer. Dat rondje doen we dus ff op de bank vandaag…

Donderdag: endless summer
Het is rustdag vandaag qua sport. Persoonlijk is het echter allesbehalve rustig met de uitvaart op het programma. Het mooie afscheid biedt me veel troost en in de middag voel ik me al ‘lichter’ dan eerder deze week. Ik haal mooie herinneringen op en koester ze.

Voor de avond staat er nog een event gepland. Hoewel mijn hoofd er niet naar staat, besluit ik toch mijn zinnen even te verzetten. Dus ik ga ik toch in de avond richting Run2Day Rotterdam voor het Runner’sWorld event ‘Endless Summer’. We testen de nieuwe Saucony Everun Freedom en daardoor heb ik toch op mijn ‘rustdag’ nog 4 kilometer in de benen, maar dat is prima!

Vrijdag: koppeltraining next level
Deze vrijdagavond staat al lang in mij in de agenda vast. Het is namelijk weer tijd voor mijn jaarlijkse vaste loopeventje in Ouddorp. Sinds een aantal jaar doe ik hier aan mee en deze kleinschalige 10km loop vind ik superleuk qua sfeer en parcours. Omdat ik er graag een extra triatlon dimensie aan wil geven besluit ik van Rotterdam naar Ouddorp te gaan fietsen om daarna aan de loop mee te doen. Mijn app geeft aan dat de wind tot 48 km/u uit zuid-west waait. Dat betekent dat ik heel de weg wind tegen heb, oeiiii. Het wordt een loodzware tocht, met daarna een al even loodzware run over het strand. Dit weekoverzicht heeft te weinig ruimte om het hele verhaal uit de doeken te doen, maar ik maak hier nog een aparte blog over om jullie bij te praten! De duik in de zee na afloop en de grote bak patat maken de avond compleet en ik stort moe maar zeer voldaan mijn bed in.

Zaterdag: relax!
Hoera, ik slaap uit tot 8:15 uur! Echt een unicum en het doet me goed. Hoewel mijn benen beter voelen dat ik verwachtte besluit ik toch vandaag even niks te doen. Er staat me een zeer relaxte zaterdag te wachten en ik geniet er met volle teugen van. Aan het einde van de dag ga ik naar Amsterdam voor een eetdate met een groepje oud-Olympiërs: wat een heerlijke avond! We kletsen urenlang bij en de avond vliegt voorbij.

Zondag: CrossFit time
Yes, weer een WOD meepikken! Omdat ik vrijdag al een flinke koppeltraining heb gedaan richting Ouddorp vind ik dat ik vandaag naar CrossFit mag. Ik mis het stiekem een beetje nu ik ‘maar’ 2x per week in de box train. Het is natuurlijk een keuze door me nu te richten op de triatlon, maar ergens wringt het ook een beetje. Ik merk dat ik kracht inlever en dat vind ik ook best lastig. Maar voor een goed doel! De WOD is met hardlopen, barbell werk en muscle ups super uitdagend en ik voel me daarna heerlijk! De rest van de zondag houd ik me rustig, want morgen staan me alweer 2 trainingen te wachten. Op naar next week!

Weektotaal
Zwemmen 4,8 km
Fietsen 56 km
Lopen 22 km (plus nog 4 km in de CF WODs)
CF uren 2

Op 17 september sta ik in Rotterdam aan de start van het WK triatlon voor agegroups in de categorie D40-44, over de Olympische afstand; 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Met jou deel ik mijn weg er naartoe. Heb je vragen? Let me know! Laat een comment achter of deel wat op Facebook. Vind ik leuk! 

Lees ook de eerdere blogs:
Road 2 WK triatlon: next level spierpijn
Road 2 WK triatlon: een rommelige week
Road 2 WK triatlon: de ‘eerste’ loodjes
Full training mode voor WK triatlon in Rotterdam

 

2 Comments

  • Zo herkenbaar jouw blogs. Ik heb ook veeeel meer spierpijn dan voorheen, lever kracht in en mis het vele crossfitten. Aan de andere kant vind ik de triathlon wel heel gaaf, ook een mooi doel! Jouw trainingen zijn alleen wel iets meer next level dan die van mij.

  • Ik denk dat het herkenbaar is voor bijna elke triatleet of in ieder geval beginnende triatleet! ;-) Ik vind het ook een prachtig doel en vind het juist ook wel leuk om zo de afwisseling te kunnen maken. Straks in de winter weer meer focus op CF, en vanaf het voorjaar weer ‘the trilife’ oppakken! Succes met je trainingen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.